Vad är en Pipe Rack?

February 2

Ett rör rack är en viktig organisatorisk och säkerhetsverktyg för industrier som använder rörledningar. Oavsett om de har att göra med polyvinylklorid (PVC), aluminium eller stålrör, krävs ett rack för lagring. Det finns många rörställ mönster, varje catering till en viss typ av rör. A-frame, U-ram, fack och lastbil rack är bland de mest populära typer av rör rack.

Det finns många typer av rörställ tillgängliga, men var och en tjänar samma syfte. Rör, oavsett hur stor eller liten, kan vara svåra att lagra, eftersom de inte kan bara läggas i ett hörn tills det behövs. De är långa och kan rulla på måfå, vilket orsakar ett allvarligt hot mot säkerheten på arbetsplatsen. Pipe inredningar håller rören på plats så att de inte är en börda för arbetstagarna, och de ger enkel åtkomst när rören måste tas bort och användas. Oftast är de ställningar gjorda av metall.

En A-frame pipe rack är en av de vanligaste typerna av rack. Denna typ av ställ har två steeples, vanligen gjorda av metallrör, som förbinds med ett mittstag och med skåror skjuter ut från sidorna av steeples. Rör läggs över spåren för att stanna på plats och ofta är organiserade efter storlek för att hjälpa arbetstagarna. Många av dessa rack är på hjul för att vara bärbar.

Den U-ramens rörställ terar två halvcirkelformade metallbitar ansluten med central barer, ofta ser ut som skrovet på en båt utan sidor. Detta främst används för stora, tunga rörsystem. Rören läggs mellan de U-formade bitar och staplas. Detta håller dem från att rulla och ger arbetarna enkel åtkomst.

Ett fack rack används flitigt av butiker eller av företag som behöver snabb tillgång till rör, som de i tillverkningsindustrin. Detta är konstruerad av metall i en låda form, men med flera avdelare, vilket gör flera box former inom den större lådan. Dessa mindre fack tillåter rören att glida in och organiseras. Järnaffärer visa upp ofta röret val med ett fack rack.

En lastbils rörställ tar säkerhet och lätthet av ovannämnda räcken och gör den mycket bärbar. Dessa ställningar är fästa till toppen av en lastbil och vanligtvis har en serie av borrade ut hål på en metallplatta. Dessa hål är nog att passa en hel rör genom stora, och de har en låsmekanism. Detta gör att rören kan transporteras utan att riskera att förlora något på vägen.

  • Rostfria stålrör.
  • Rördelar.