Hur använder jag Styrketräning för att bränna fett?

May 24

Fitness experter rekommenderar väldigande utnyttja styrketräning för att bränna fett istället för att bara diet eller konditionsträning ensam. Detta beror på att medan konditionsträning leder till viktminskning, innehåller denna vikt från vatten och muskler utöver det från fett, medan styrketräning sätter muskler på kroppen. Du behöver att muskler för att optimera din ämnesomsättning, vilket är kroppens kalori-bränning potential. Därför kan införliva vikt övningar i din träning regim minst tre dagar per vecka lätta fettförbränning genom att öka din muskelmassa.

Styrketräning för att bränna fett innebär att utföra övningar som bryter ner muskler - som skapar mikroskopiska tårar i muskelfiber. Kroppen kommer då att ställa om att reparera sig själv, och det är genom denna reparation som du blir starkare och smidigare. Från en viktminskning perspektiv är att lägga denna muskelmassa rekommenderas, eftersom muskelvävnad är ansvarig för mycket av din dagliga kaloriförbrukning, så ju mer muskler på din ram, desto högre din ämnesomsättning. Experter uppskattar att för varje extra kilo muskler du bär på din kropp, bränna dig ytterligare 30-60 kalorier per dag, kalorier som lägger upp med tiden. Ett kilo fett motsvarar 3500 kalorier, vilket innebär att en person som sätter på 5 pounds av muskler potentiellt kan bränna nästan 3 pounds per månad utan extra bantning eller motion.

Samtidigt, styrketräning för att bränna fett betyder inte att sitta på en maskin och arbetar bara en muskel i taget. För den mest effektiva träning för viktminskning, bör hänsyn tas till brända kalorier samt muskelgrupper arbetade. Isolerade muskel övningar som biceps curls, men nödvändigt om målet är att utveckla biceps muskeln, rekommenderas inte om du funderar på att gå ner i vikt. Istället är det tillrådligt att du väljer sammansatta övningar som chin-ups och rader, rörelser som arbetar flera leder - och därmed flera muskler - på en gång.

Likaså styrketräning för att bränna fett innebär att välja sammansatta rörelser som inte bara fungerar flera muskler på en gång, vilket bränner mer kalorier med en enda motion, men också att fokusera på större muskelgrupper. Införliva de största musklerna i kroppen som de i rygg, bröst, fyrhjulingar, och glutes i så många rörelser som möjligt innebär att du kommer att lägga muskelmassa till de muskler som kräver mest energi på en daglig basis. Med andra ord, eftersom de största musklerna gör mest arbete, de bränner flest kalorier. Fitness experter tror allmänt att om viktminskning är målet, att prioritera dessa muskler i ditt styrketränings rutin kommer att resultera i en mer betydande gupp i din ämnesomsättning än att arbeta mindre muskler isolerat.

Som expertrekommendationer kan variera, är det tillrådligt att innan de vidtar en utbildning regim, bör du söka hjälp av en fitness professionell som kan personifiera ditt program. Trots detta, andra tips för styrketräning för att bränna fett inkluderar väljer övningar som håller dig på fötterna och flytta, desto bättre att bränna kalorier och höja din puls. Också ordna övningar i grupper om 3:58 rörelser utförda back-to-back för att eliminera långa pauser mellan seten och få mer gjort på kortare tid. Slutligen många fitness experter rekommenderar slutföra din styrka träning innan din konditionsträning. Denna typ av styrketräning är relativt hög intensitet och kommer att bränna massor av kalorier, och därför kommer att kräva en hel del energi, men det kommer också att utarma kolhydrater som lagras i din muskel, vilket gör det lättare för kroppen att åtkomst lagrat kroppsfett för energi under din konditionspass.

  • Styrketräning hjälper till att bränna mer fett än konditionsträning ensam.
  • Styrketräning för att bränna fett innebär att utföra övningar för att bryta ner muskler.
  • Styrketräning rekommenderas att bränna fett.
  • Muskelvävnad bränner mer kalorier än fett gör.