10 sätt att känna sexigare när Dating efter 50

May 21

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Oavsett hur gammal du är, är nyckeln till en framgångsrik dejting att må bra om dig själv. När allt, hur kan du förvänta dig att någon ska lockas till dig om du inte känner för en attraktiv, önskvärd individ? Om du är tillbaka på dating scenen, dock kan ditt självförtroende vara lite skakig. Överlista din osäkerhet genom att tillämpa de enkla mind tricks som följer. Gör dig redo att se din självkänsla uppgång och din känsla av sexighet sväva!

 • Påminn dig själv om dina bästa egenskaper. Ingen tvekan om du har massor av fantastiska kvaliteter, vilket är varför du bör hålla en förteckning över minst tio av dem någonstans runt ditt hem (som på kylskåpet, en badrumsspegeln, eller datorn). Minst fem av punkterna på din lista bör handla om ditt utseende. Till exempel kan du inkludera "stort hår", "kissable läppar," "eleganta händer", "långa ögonfransar," eller "tindrande ögon." Titta på den här listan varje dag så att du kommer ihåg att du skryta med ett antal stora egenskaper - inklusive ditt utseende.

  Glöm inte att ta med dessa samma smickrande kommentarer om dig själv i din online dating profil, om du har en.
 • Posera för några porträtt Bryt att skjortan som gör dina ögon pop eller klänningen som accentuerar dina kurvor, och planera en session med en professionell fotograf -. Eller åtminstone en kamera-kunniga vän. Skriv ut foton och nåla upp dem på ditt kylskåp, i ditt hemmakontor, eller i badrummet. När du kan, ta en stund för att beundra den snygga personen.
 • Unna dig en makeover. Om du inte har behandlat dig en makeover innan, nu är det dags. Ibland ringer på några experter är tillräckligt för att hjälpa dig att se din bästa. Gör lite läxor och ta reda på vilka salonger gör makeovers och vilka som har bra recensioner.

  Om du är en kvinna och har aldrig haft din makeup gjort av en professionell, kan du vara omedveten om den fantastiska skillnad det kan göra i ditt utseende. Både män och kvinnor kan se helt annorlunda med professionell hjälp, även om det bara är en enkel förändring i frisyr. Män kan inte ha så många val som kvinnor gör, men du skulle bli förvånad över hur några snips här och där kan göra dig till en exceptionellt välpreparerade person.

  Var inte blygsam och berätta för folk du är bara en skapelse av makeup och hår artister. Ja, du är förstärks av deras konstnärskap - men det är fortfarande allt du. Ta den glada vision av dig själv och använda den för att känna sig trygg och säker på att hitta någon att älska.

 • Köp sexiga afton kläder eller underkläder. Vad du bär påverkar hur du känner. En man kan klaga på sig en smoking och en kvinna kan gnälla om hur hon ser ut i en sexig nattlinne, men faktum är att mannen sannolikt se fantastisk i smoking och kvinnan är långt mer ljuvlig i nattlinne än i gamla pyjamas. Att se din klädde upp själv i spegeln gör att du känner sexigare än om du är i en gammal t-shirt och säckiga byxor.

  Dessutom, om du bär något som känns sexigt, kommer du att vara mer i kontakt med den sensuella sidan av dig själv. En sidenskjorta, en läderrock, gulliga boxare, eller ett supermjukt dräkt gör all skillnad i världen. Du kommer att känna sexigare, säker, och du är mer benägna att vilja dela dig med någon annan.

  Investera i en helfigursspegel - men få en som gör att du ser tunnare stället fetare (speglar varierar!). Ser tunnare dig i spegeln är en riktig förtroendebyggare. Dessutom väljer mjuka vita lampor och en dimmer över lysrör, som gör att alla ser usel.

 • Pleasure själv. Ett sätt att bli mer sensuell och säker på din sexualitet är att göra några solo experiment med vad som behagar dig. Vibratorer och dildos är stora inlärningsenheter. De hjälper dig att lära dig var du vill bli rörd och med vilken intensitet - det är kunskap du kan ta med dig in i en relation.

  Din kropp var tänkt att ge dig njutning; genom att spela runt med sexleksaker, du bara utforska hur det fungerar. Var inte rädd för att fantisera, artikulera, och hitta höjder av extas. Nej, det är inte samma sak som att göra detta med en partner, men det gör dig mer, inte mindre, tillfreds med en partner, och det är ganska sexigt.
 • Hit gymmet Arbeta ut frigör endorfiner -. Dessa underbara hormoner som gör att du känner dig stark, glad, fredlig och full av positiv energi. Även om du inte förlora en enda pund, går på gym regelbundet kommer att få dig att känna starkare, mer disciplinerad, och bättre kunna ta på världen. När du uppgraderar till att sätta på coola träningskläder (det styrketräning handskar är speciellt sexig), ritualen av förband för motion, arbetar hårt och med det underbara varm dusch gör efteråt du känns som kung eller drottning av världen.
 • Ta en danslektion. Oavsett om du försöker balett, balsal, tango, eller linedance, låta löst och skär en matta hjälper dig njuta av din kropp och hur den rör sig.
 • Öva yoga. Yoga kräver balans, styrka och fokus. I gengäld ökar det din självkänsla, skapar större tillfredsställelse med din kropp, och ökar den interna fred och glädje.

  Du behöver inte göra alla de svåra poser. Detta är inte en tävling. Yoga kan vara en disciplin, det kan vara en relaxverktyg i slutet av dagen, eller det kan bara vara något man gör för att hålla kroppen smidig och ditt sinne i vila. Oavsett din motivation, yoga hjälper dig att sätta dig i en bättre, mer kontemplativ, och mer lycksalig plats.
 • Embrace massage. Massage är ett bra sätt att återknyta kontakten med din sensualitet. När någon massage din kropp, inser du hur naturligt och rätt det är att bli rörd. Du förstår den rena, sensuell njutning av beröring. Likaså att lära sig att ge en massage hjälper dig att känna dig mer tillfreds om att röra någon - särskilt om du inte har varit med någon på länge.

  Om du får en massage, gå "hela hog": Gör aromaterapi och frodas i ett bad eller badtunna efteråt. Skäm bort dina sinnen och känna allt mer redo att vara med någon annan.
 • Hitta en coach som hjälper dig att koncentrera dig på dina styrkor. Om du fortfarande känner dig skakig om varför någon skulle vilja vara med dig, få lite direkt hjälp innan du tar detta ego på vägen. Tillbringa några timmar (eller mer vid behov) med en coach som kan hjälpa dig att tro på dig själv och arbeta igenom alla förvirrande eller nedslående aspekter av dejting. Du kan även använda den här personen att hjälpa dig att sätta din sensuell, sexig själv där ute i stället för rädd och osäker version av dig själv. (Om du inte har råd att anlita en professionell coach, be en nära och uppskattad vän att hjälpa till.)

  Fråga dina vänner eller andra människor vars dom du litar om de någonsin använt en coach och, i så fall, fråga dem om de skulle rekommendera den personen. En personlig referens är bäst, men om du inte kan hitta en coach på det sättet, att hitta några psykologer som har goda kliniska eller akademiska positioner och be dem att rekommendera någon. Vissa stater licensierar även tränare, och du kanske kan hitta medlemmar i dessa föreningar på webben. En bra peer-to-peer-grupp är Voice Dialogue, där utbildade människor använder en speciell metod för att hjälpa dig att arbeta på de saker som oroar dig om dig själv.

  Kärnan Tanken bakom coaching är att du har någon som är hejar på dig och ge dig inspiration, mod och idéer om hur man ska gå vidare. Din coach är någon vars åsikt och visdom du värde, och han eller hon kan vara en extraordinär stöd och booster. Att ha den personen i ditt hörn kan göra hela skillnaden mellan att vara motståndskraftig och vistas kursen tills du hittar rätt person eller bli avskräckt och väljer bort när du känner dig överväldigad eller tveksamt.