Vad är ett Steam luftfuktare?

May 24

Låg luftfuktighet inom ett hem, särskilt under vintermånaderna, kan orsaka obehag för sina invånare. Människor använder ofta hushålls luftfuktare för att öka denna fukthalt i sina hem. En ånga luftfuktare kan användas för att värma vatten, så att den kan avdunsta till luften eftersom fukt. En del människor föredrar en ånga ånga luftfuktare till andra typer eftersom det i allmänhet är mer hälsosam.

En ånga luftfuktare är också känd som en varm dimma luftfuktare eller förångaren. En liten punkt i användning luftfuktare kan användas för att öka fuktnivåer i ett enkelrum eller litet område. En större modell, såsom en ånga ugn luftfuktare, kan användas för att befukta flera rum eller en hela huset.

Ånga luftfuktare kan ge mindre hälsorisk än cool dimma eller andra typer av luftfuktare. Eftersom dessa apparater producerar ånga genom värme, de dödar mikroorganismer och andra föroreningar i vattnet, hålla dessa kalla, allergi, och influensa exacerbation agenter förvärras individens tillstånd. I en stående typ av luftfuktare, är vattnet hålls stillastående och svalt i en reservoar, som kan främja tillväxten och spridningen av dessa föroreningar.

Generellt tystare än andra modeller, kan ångfuktare fungera på vanligt kranvatten. På grund av deras operationsmetoder ånga, de inte kräver destillerat vatten som andra modeller kan kräva. Den varma fuktigheten de producerar kan också bidra till att göra luften lättare att andas i ett svalt rum.

En annan populär del av ångluftbefuktaren är dess förmåga att avstå medicinering. Medicated inhalationsmedel, såsom mentholated koncentrat, kan tillsättas till vattnet. När vattnet värms, kan inhalationsmedlet släppas ut i luften, ger medicinsk lättnad utan att kräva en direkt tillämpning på patienten.

Med hjälp av en förångare ångluftfuktaren har också flera nackdelar. Dessa typer av luftfuktare kräver mycket mer energi än sina coola dimma motsvarigheter, vilket gör dem generellt dyrare att underhålla. De har den ökade risken för skador också, eftersom de kräver en värmekälla för att fungera. Många människor, särskilt barn, har lidit brännskador från ånga luftfuktare. Ett hem ångluftbefuktare har också potential att överhettas, vilket kan orsaka läckage, smältande, och bostadsbränder.

Även mindre än andra typer av luftfuktare, kan en förångare också främja reproduktionen av vissa allergener. Dammkvalster, mögel och andra ohälsosamma produkter kan utvecklas om den relativa fuktigheten i ett hem överstiger mer än sextio procent av dess volym. Eftersom barn, sjuka människor, och äldre kan särskilt uppleva skada i sådana situationer, rekommenderas att ett hem luftfuktighet hållas mellan 40-60 procent av den totala volymen.

Förångare och coola dimma luftfuktare anses lika effektiva på att lindra nästäppa och befuktning ett hem. Båda kan ge lindring samt risker; Därför bör människor anser sina egna preferenser, personliga situation, medicinska tillstånd, och en läkares råd vid val av typ av luftfuktare lämplig för sitt hem. Cool dimma luftfuktare är generellt rekommenderas för små barn på grund av bränn riskfaktor i samband med ånga luftfuktare.

  • Överhettade ångfuktare kan orsaka bostadsbränder.
  • Husägare använder ofta luftfuktare för att öka fuktnivåer i sina hem.