Vad är ett Min Pin?

May 22

Den Min Pin är en dvärgpinscher och är en leksak hundras. Miniatyr Pinschers är inte bara en mindre version av Dobermann, men är separat ras. Eftersom Min Pin ser så mycket ut som en liten kopia av Dobermann, är det förvånande att de faktiskt var uppvuxna innan de större hundarna och utvecklades från korsar hundar som terrier och italienska vinthundar. Den Min Pin utvecklades först i Tyskland i det sjuttonde århundradet att jaga råttor i stallet.

Den Min Pin är känd för att vara en mycket nyfiken och aktiv liten hund. De är också snabb och har varit kända för att rusa ut ur öppnade dörrar och hoppa över staket ganska lätt, så en säker gård är ett måste för dessa hundar. Min Pins kan också plocka slagsmål med större hundar eftersom de ofta modiga. De sägs att göra bra lägenhet hundar men behöver vara promenerade dagligen för motion.

I allmänhet är Min Pins betraktas en frisk ras, men de är benägna att vissa ögonsjukdomar såsom progressiv retinal atrofi (PRA) som leder till blindhet. PRA är en ärftlig sjukdom också kända för att påverka raser såsom svenska Heeler. Den Min Pin är känslig för kyla och är den typ av hund som går bra med en tröja på vintern promenader.

Den Min Pin päls är ganska lätt att ta hand om. Regelbunden badning inte brukar rekommenderas för denna ras som alltför mycket bad kan torka på huden. Pälsen färg är ofta röda, men svart och tan, samt choklad, Min Pins är tillgängliga. Till skillnad från Dobermann är Min Pin vanligtvis inte anses vara en bra ras för familjer med små barn, men kan göra bra med äldre barn. Min Pins sägs ha ett sinne för sin egen och korrekt lydnadsträning är oftast nödvändigt.

  • Den Min Pin är en mindre version av en Dobermann.