Vad är Silk Reeling?

May 26

Silk upprullningen är en tai chi motion centrerad kring en uppsättning principer rörelse. Dessa principer bygger på de åtgärder som utförs av en enskild avverkning siden från ett silkes kokong. Övningen betonar vikten av kontinuerlig vätskerörelse. Med rätt metoder kan silke upprullning öka sin flexibilitet, gemensam rörelse och balans.

De silke upprullning rörelser är ett neigong övning, vilket är en meditativ andning praxis. Denna övning anses vara en viktig del av den traditionella kinesiska kampsporten tai chi chuan. Klassificeras som en form av interna kampsporter, tai chi chuan innehåller fem familjer inom sig själv. Två av familjerna, Chen och Wu stilar, överväga silke upprullning övningar för att vara grundläggande. Interna kampsporter fokuserar på att utbilda individen från både en intern och extern utsiktspunkt.

Baserat på farkosten av silke upprullning, denna övning efterliknar hantverksrörelser. Den känsliga naturen av farkosten kräver hantverkare för att utföra sina handlingar med en konstant, medelhastighet. Denna tempot återspeglas i övningen. Om utövaren rör sig för snabbt kommer siden sönder, och om han eller hon rör sig för långsamt silke kommer att hålla fast sig själv och bli förstört. Rörelserna "formen är cirkulär i naturen, och den medicinskt tar hand att aldrig avskräcka från den inställda vägen eller göra plötsliga, drastiska rörelser.

Kroppen måste leda rörelserna med dantian. I de flesta östasiatiska interna kampsporter och meditationstekniker är dantian anses vara den centrala kontaktpunkt i kroppen. Detta center inte kommer från en muskulös eller nervös komponent i kroppen. I stället är den dantian ses som kroppens tyngdpunkt. Från denna brännpunkt alla rörelser börjar anta formen av den olinjära division inom taijitu mönstret. Den taijitu är symbolen som vanligen förknippas med yin och yang, en cirkel med en s-formad linje dela upp det i två lika stora delar.

När armarna har börjat att komma ihåg rörelserna, resten av kroppen mobiliseras. Denna totala-kroppsrörelse efterliknar silke upprullning formen av en sann hantverkare. Med tiden kroppen blir bättre bekant med rörelserna "samordning, och lederna uppnå en större rörelseomfång. Utövare tror att den energi som kanaliseras från dantian spiraler ut till resten av kroppen och berikar leder och lemmar.

  • Silk upprullning bygger på de åtgärder som en person som skörd siden från en kokong.
  • Silk upprullning kan öka sin flexibilitet, gemensam rörelse och balans.