Hur man kan förbättra Operations Management bakom kulisserna

June 5

Ditt företag kommer att bli effektivare i sin helhet om du kan förbättra din verksamhetsstyrning bakom kulisserna. För det mesta, något som kunden inte behöver vara direkt involverad i bör optimeras endast för företagens effektivitet. När en kund tar en check till banken för insättning, han obekymrad om hur pengarna får kredit sitt konto - bara att det gör det.

Vid utformningen back-office-verksamhet, du vill ha ett jämnt flöde av material genom processen, och du vill att processen ska vara lätt att styra och övervaka.

Utforma dessa processer med dessa riktlinjer:

  • Utnyttja en sekventiell flödesmönster i processen. Du vill att materialet att flyta igenom processen i sekvens, från station till station. Faciliteter, särskilt i tillverkningsindustrin, ofta använda en U-formad design. Processen börjar och slutar vid den främre delen av anläggningen. Detta arrangemang gör en chef att observera processen över en liten, trånga utrymmen, vilket gör det lätt att kontrollera. Detta underlättar också bra kommunikation bland arbetare.
  • Minimera backa arbete i processen skicka delarna tillbaka i processen kan skapa förvirring eftersom spåra den del i processen kan bli svårt.; det kan också hindra förflyttning av andra delar i processen. Om materialet behöver backa, sedan behålla separata inkorgar för första gången material och återvände materialet, eller implementera ett märkningssystem för att skilja de två.
  • Genomföra en förutsägbar process. Om möjligt bör alla delar framsteg genom processen i samma steg. Sikta på att ta bort några beslut på operatörens sida. Om processen har beslutspunkter, då varje del uppfyller samma kriterier ska gå igenom samma förutsägbara väg.
  • Minska materialrörelse. Material rörelsen är en icke-mervärde aktivitet som tar tid och kan leda till delar att gå vilse eller hamna på fel ställen. Dessutom kan onödiga rörelser skapar säkerhetsproblem, särskilt i de fall där det krävs utrustning för att flytta delar från plats till plats.
  • Betona flaskhals hantering. En flaskhals är driften som begränsar ett systems totala kapacitet. Designprocesser för att maximera utnyttjandet av flaskhalsen.
  • Minimera inventering. Inventering tar upp plats i din process, och du kan minska storleken på din anläggning genom att minska den. Vissa inventering är nödvändig för att möjliggöra ett väl fungerande system, men för mycket kan störa ett smidigt flöde av material genom processen.
  • Skapa en öppen miljö. En öppen miljö ger alla möjlighet att se vad som händer i processen och förenklar jobbet att hantera. Det utsätter problem i processen eftersom det finns ingenstans att gömma sig. Detta gäller för tillverkning och kontorsmiljöer. En öppen miljö kan också öka kommunikationen mellan anställda eftersom alla kan se tillståndet i verksamheten.
  • Behåll flexibilitet. En anläggning utformning bör vara flexibel för att möjliggöra nya förutsättningar. Om möjligt bör du kunna konfigurera om design för att rymma införandet av nya produkter eller en förändring i mixen av produkter som tillverkas eller bearbetas vid anläggningen.

De processer som sker utom synhåll för kunden är premiärminister för att dra nytta av stordriftsfördelar. I en bank, centralisera sådana saker som besluts lån processen är vanligt, och i snabbmatsrestauranger, anställda bildar hamburgerpatties och skär potatisen i pommes frites på en central plats som levererar flera restauranger.