Vad behöver jag för att gå isfiske?

May 30

Pimpelfiske är en populär vinteraktivitet i Skandinavien, Ryssland, Kanada och norra delarna av USA med långa, kalla vintrar. För en lyckad utflykt du behöver starka isen, någon form av skydd och fiske och akututrustning.

Först och viktigast av allt, behöver du stark is. Det finns många inspelade incidenter av människor, bilar, snöskotrar eller terrängfordon (ATV) faller genom isen eftersom folk har gjort dåliga dom samtal på is säkerhet. Ice säkerhet kan fastställas att undersöka, istjocklek, is färg, utetemperatur, vattendjupet under isen, typ av vattenförekomst och om kroppen av vatten innehåller saltvatten eller sötvatten.

Om det finns någon strömmande vatten, sprickor, raster, onormala letar åsar, betydande snömodd eller upptining är det osäkert att gå på isen, än mindre enhet. Färgen på isen kan också hjälpa dig att avgöra is integritet. Den starkaste isen att ha för isfiske är svart, blått eller grönt is. Var särskilt försiktig för att mäta halka eftersom det är nytt. Efter många dagar av nedanfrysning väder, är vit is den vanligaste. Det är säkert, men det måste vara dubbelt så tjock svart, blå eller grön is för att stödja samma vikt.

Generellt riktlinjer för istjocklek är följande:

När du har fastställt hur stark din isen är för isfiske, den andra saken du behöver är skydd. Vissa människor väljer att klä sig riktigt varmt och inte använda skydd alls, men detta verkligen kräver att du trotsa elementen och rekommenderas inte. När isen är tillräckligt stark, vissa människor bara använder sina fordon för skydd. Andra bogsera en is hus, även kallad en is hydda eller shanty, ute på isen så att de kan få ut av vinden utan att behöva gå fram och tillbaka till sina fordon. Större is hus har en botten med områden som öppnar upp där du kan borra hål för fiske och de kan ha plats för en tv, ett stort utrymme aggregat, en generator och även våningssängar. Mindre is hus kan vara bottenlös eller bara har tillräckligt med utrymme för en isvak och en person.

Slutligen canâ du € t går isfiske utan ditt redskap. Du behöver en isborr att borra ditt fiske hål och en mätanordning för att mäta isens tjocklek och vattendjup. Det finns begagnade skruvar för tunnare is eller elektriska skruvar för hårt för att borra igenom, tjock is.

Två av de mest populära alternativen för att fånga fisk är tipups och jigg stavar. Tipups placeras över hålet med en lure och en linje. De är fjäderbelastade så när en fisk biter en flagga dyker upp. Tips ups fungerar bra om du bor i ett område som gör att du kan fiska flera rader. För en mer praktisk strategi bör du använda en jigg spö, vilket är i princip bara en liten metspö.

Utöver att ge din mobiltelefon, en första hjälpen-kit, en nödsituation filt och en förändring av kläder i en vattentät påse, resten av redskap som du behöver för isfiske faller under normal kallt väder redskap. Bär dina hattar, vantar eller handskar, ansiktsmasker, långkalsonger och strumpor, snö stövlar. Om du har en is hus som passar ett utrymme aggregat, ska du klä sig i lager eftersom det kan bli mycket varmt.

Till sist är det viktigt innan du går isfiske att kontrollera lagar och förordningar i ditt område. Många ställen kräver att du köper fiskekort och de har riktlinjer för antalet linjer och vilka tider på året kan du sätta ditt isen huset ut eller när det måste vara utanför isen.

  • Stark isen är obligatoriskt för att gå isfiske.
  • Inkludera termiska sockor när man går på en is fisketur.
  • Det är en bra idé att bära långkalsonger när man går isfiske.
  • En värmeelement kan värma upp en is hus.
  • Varma handskar är viktigt när isfiske.