Vad är Spruce Oil?

June 7

Spruce olja är en eterisk olja, eller växtextrakt, har det som erhålls från olika arter av granar. Användningen av granolja är omfattande från ett stort utbud av homeopatiska medel, till aromatiska användningsområden, till hushållsrengöringsprodukter, till öl-bryggning. Olika sorter av gran producerar eteriska oljor med olika dofter och olika smaker när de används för att brygga öl, men de medicinska användningar av varje art är likartad.

Den eteriska oljan i granar utvinns med ånga destillering av barr och kvistar. Ångdestillation är vanligen används vid framställning av parfymer. Spruce är känd för att blanda väl med andra eteriska oljor såsom salvia, cederträ, tall, ekmossa, rosmarin och lavendel. Några av de mest populära oljeextrakt gran kommer från vitt gran, svart gran, och odört gran.

Spruce öl kan vara antingen alkoholist eller alkoholfri, och är smaksatt med nålen, eterisk olja, eller knoppar av granar. De arter av gran och den tid på året att nålarna och knoppar skördas påverkar smaken av öl. Granskott är kända för att innehålla höga halter av C-vitamin, och drycker som tillverkas av dem var historiskt använts för att bekämpa skörbjugg.

Förespråkare av aromterapi används gran olja som en relaxerande. Många människor tycker att några droppar granolja i ett bad, eller appliceras efter bad, för att vara lugnande. Eftersom gran olja är känd för att ha några antimikrobiella egenskaper, vissa människor använder eterisk olja diffusorer eller brännare för att rena sitt inomhusmiljö. Spruce, balsam, och tallolja är vanliga dofter i doftljus, och är särskilt populära under jul eller sportlov i vissa delar av världen.

Även ren granolja är ätbar i endast mycket små mängder, det anses inte giftig när den är korrekt utspätt. Homeopatiska användningsområden för eterisk olja av gran inkluderar aktuella tillämpningar för att lindra smärta från artrit och muskel- och nervsmärta. Den eterisk olja av gran används också lokalt för att lindra hosta och tryck över bröstet. Det anses av vissa att tillämpningen av eterisk olja av gran till njuren området kan stimulera trög binjurarna, vilket gör det en potentiell botemedel mot några av symptomen på kronisk trötthetssyndrom.

Homeopatiska preparat varierar avsevärt beroende på den avsedda användningen. När det tas oralt, kan granolja fungera som en hostdämpande och slemlösande. Topiska beredningar är vanligen blandas med en bärare olja, som är en olja som lätt är absorberad av huden, vilket gör leveransen av den eteriska oljan snabbare och effektivare. Vanliga val för transportören oljor är kokos, sötmandel, oliv, och nattljus. Eventuella negativa biverkningar av eterisk olja av gran på gravida eller ammande kvinnor är okänd.

  • Mandelolja kan användas som en bärare olja.
  • Spruce olja kan användas som en hosta suppressant.
  • Spruce olja är en vanlig doft i doftljus, och några droppar granolja i ett bad kan vara lugnande.
  • Spruce oljan destilleras från kvistar och barr av olika granar.