Förstå din kredit Värdering

June 19

Du hör så mycket om att upprätthålla en god kredit värdering och hur det är viktigt för i princip allt-ta ut en inteckning, landar ett bostadskontrakt, och även söka jobb. Vad exakt är din kredit värdering om och vad dessa siffror betyder? Din kredit värdering nummer (kallas din FICO nummer) har ingen betydelse om du inte förstår vad som är bra och vad är dåligt. När du förstår lite mer om vad siffrorna betyder, då kan du börja vidta åtgärder för att antingen bygga upp eller underhålla den.

I grund och botten, är en hög kredit värdering bra och får du låga räntor; låga kredit värderingar är inte så bra och leder till högre räntor och kan även leda till avslag från bostadskontrakt, lån, och ibland jobb. Poäng ligger mellan 300 850 och du alltid vill sikta på högre poäng. Din baslinjen skall vara 720; något lägre än det och du kan hamna i trubbel. Vid 720 du ses som en säker risk för en långivare eller något annat finansinstitut att ta. Din poäng kommer förmodligen varierar från år till år och det är okej så länge du håller den i samma område av spektrumet.

Grunderna i kredit värdering är enkla att förstå, men tricket är att få den punkten att stanna hög. Det hela handlar om kloka pengar förvaltning: betala dina räkningar i tid, alltid betala minimibeloppet på dina räkningar, hålla koll på din kredit rapport och åtgärda eventuella fel, och arbeta på att sänka din skuld. Försök att aldrig spendera pengar du inte har; som bara kan leda till skuldsättning och finansiell stress.

Din kredit värdering är mer än bara ett nummer och det är viktigt att veta var du kan gå och vad du kan behålla. När du förstår din kredit värdering kan du bättre utvärdera din ekonomiska ställning och räkna ut vad du behöver göra för att antingen höja eller bibehålla den. Du kan ha en bättre uppfattning om vilka reaktioner man kan få från långivare eller andra som söker i din kredit rapport och du kan bättre ta hand om din ekonomiska ställning.