Vilka är de olika typerna av giftiga blommor?

June 22

Det finns många olika typer av giftiga blommor, oavsett om de odlas som inomhus eller utomhus ornament eller visas som ogräs och blommor. Några exempel är fingerborgsblomma, odört och pokeweed. Identifiera giftiga blommor är ofta en angelägenhet för föräldrar och djurägare, och kan påverka valet av växter de håller i och utanför hemmet. Ofta djur instinktivt undvika giftiga blommande växter på grund av deras vanligtvis bittra doft. Små barn kan dock inta giftiga blommor omedvetet. Möjliga symptom på förgiftning är illamående, kräkningar, och oregelbundna hjärtslag.

Foxglove är ett exempel på en giftig blomma som ofta planteras i prydnadsträdgårdar. Medan uppskattad för sina höga, blombärande centrala stjälkar, kan alla delar av anläggningen orsaka svår sjukdom och eventuellt dödsfall om ätit. Blommorna och blad av vissa sorter av släktet rhododendron kan också resultera i extrema obehag om de äts. I själva verket kan den honung från rhododendron vara tillräckligt för att göra en person sjuk. Azaleor, som är relaterade till rhododendron, är också giftiga om ätit.

Vilda giftiga blommor inkluderar Hemlock, eller gift odört, alla delar som kan orsaka sjukdom eller död. Utseendet liknar gift odört, växer vattnet odört giftiga knölar som vissa har misstas som är ätliga. En annan mycket giftig Wildflower är spikklubba, som kan bli upp till (1,5 m) 5 meter hög och har tandade blad och vita trumpetlika blommor. Anläggningen innehåller tillräckligt gift för att döda en vuxen människa. Vilda giftiga blommor av släktet Solanum inkluderar belladonnabär, även känd som belladonna, och bittersöt nights.

Några vilda blommande växter kan vara attraktiva för barn på grund av deras färgglada men giftiga bär. Ett sådant exempel är pokeweed, en hög växt som kan kännas igen av dess ljusa röda eller lila stjälk. Efter blomningen, bär växten mörklila bär som växer i druvliknande kluster men är mycket giftigt om ätit. Medan hela anläggningen är också giftig, kanske föräldrar vill utrota det innan de potentiellt frestande bären visas. Andra blommande växter som producerar giftiga bär är blå Cohosh och växterna som tillsammans benämns trolldruva.

Några blommande växter i samband med julhelgen kan också vara giftiga om ätit. De järnek blad används för att dekorera hem inredning är inte i sig giftiga, men de bifogade röda bär kan orsaka illamående om ätit och möjligen värre symptom. Misteln växt som används för att fira nyårsafton är också giftiga. Medan kanske inte lika giftiga som vissa av sina nära släktingar, kunde alla delar av julstjärnan anläggningen orsaka illamående eller kräkningar hos barn och husdjur.

  • Barn och husdjur kan illa av någon del av en julstjärna.
  • Oleanders är vackra men giftiga.
  • Alla delar av gift odört kan orsaka sjukdom eller död.