Hur Ister Mät Kalorier

July 1

Dietister ersätta ordet kalori för kilokalori, som egentligen är 1/1000 av en kilokalori. Din kropp bränner mat för att producera energi i form av värme. Dietister mäta mängden värme som produceras av metaboliserande mat i enheter som kallas kilokalorier.

En kilokalori är den mängd energi som krävs för att höja temperaturen på ett kilogram vatten en grad på en Celsius (Celsius) termometer vid havsnivå.

Närings forskarna mäta antalet kalorier i livsmedel genom att faktiskt bränna maten i en bombkalorimeter, vilket är en låda med två kamrar, en inuti den andra. Forskarna väger ett prov av maten, sätta provet på ett fat, och sätta skålen i den inre kammaren av kalorimeter.

De fyller den inre kammaren med syre och sedan försegla det så syret inte kan fly. Den yttre kammaren är fylld med en uppmätt mängd av kallt vatten, och syret i den första kammaren (inuti kammaren med vattnet) antändes med en elektrisk gnista. När maten brinner, registrerar en observatör att ökning av temperaturen hos vattnet i den yttre kammaren. Om temperaturen på vattnet går upp 1 grad per kilo, maten har 1 kalori; 2 grader, 2 kalorier; och 235 grader, 235 kalorier - eller en 8-ounce choklad malt!

Ibland livsmedel som verkar vara lika lågt kalori verkligen inte. Du måste titta på alla vinklar, att uppmärksamma fett förutom protein och kolhydrater. Här är ett bra exempel: En kycklingbröst och en hamburgare är både hög proteinrika livsmedel. Båda ska ha samma antal kalorier per ounce. Men om du tjänar kyckling utan skinn, den innehåller väldigt lite fett, medan hamburgare är (sorry om det här) full av det. En 3-ounce servering av skinn kyckling ger 140 kalorier, medan en 3-ounce burger ger 230-245 kalorier, beroende på snittet av köttet.