Hur väljer jag de bästa produkterna för mörka ringar?

July 6

Många människor plågas av mörka ringar under ögonen. Om du letar efter de bästa produkterna för mörka ringar under ögonen, bör du först fastställa orsaken till de skador. Ofta är under ögonen orsakas av svullnader, venös läckage, ålder eller genetik. Effektiv behandling innebär att hitta rätt produkt för att behandla orsaken.

En av de viktigaste orsakerna till under ögonen missfärgning är svullnader, vilket kan bero på flera orsaker. När dina ögon blir svullna, huden under kan sag, medan de inflammerade övre och undre lock kan kasta skuggor under ögonen, vilket ger dem en mörkare utseende. Ibland, om svullnader orsakas av överbelastning som normalt åtföljer förkylningar och allergier, kanske de mest effektiva produkter för mörka ringar vara de som avlasta sinus tryck och trängsel, som avsvällande medel och antihistaminer. Cool kompresser appliceras till ögonen kan också bidra till att minska svullnader. Om allergier är så att du måste gnugga sig i ögonen, och du tror att bidrar till svullnader, flera receptbelagda och receptfria ögondroppar finns tillgängliga som kommer att hjälpa till att lindra klåda och inflammation.

Många gånger är under ögonen fläckar orsakade av mild venösa läckage under huden under ögonen. Ett nätverk av små blodkärl löper genom området under ögonen. På grund av det faktum att dessa kapillärer är så små, blodet flyter genom dem blir ofta igensatt och läcker ut från kärlen in i huden. Huden under ögat är väldigt tunn, så de blåaktiga fläckar från dessa läckande kapillärer är väl synlig och kan se ut som blåmärken.

De bästa produkterna för mörka ringar orsakade av venös trängsel och läckage har ofta ingredienser som syftar till att främja blodkoagulering och läka kapillärväggarna. Till exempel, vitamin K, en ingrediens i flera under ögonen krämer, påskyndar koagulering och reabsorpton process, samtidigt hesperidin metyl chalkon, en annan populär ingrediens, bidrar till att stärka kapillärväggarna och hålla dem från att läcka. Följaktligen leta efter krämer och lotion som innehåller dessa eller liknande ingredienser utformade för att hjälpa till med blodets koagulering och kärl healing.

Ålder är också en gärningsman i att skapa under ögonen missfärgning. Som person åldrar, tunnar huden och förlorar sin elasticitet. Effekten är dubbelt: De resulte rynkor har en skuggeffekt, medan de blåaktiga kapillärerna är mer synliga genom gallring huden. Båda dessa faktorer bidrar till uppkomsten av fläckar.

Om du misstänker att åldern påverkar hudens utseende, då de bästa produkterna för mörka ringar kan vara antiaging krämer. Dessa krämer är utformade för att återställa ungdomlig spänst till huden samtidigt minska uppkomsten av fina linjer och rynkor. Många av dessa typer av produkter är utformade specifikt för under ögonen användning och innehåller ingredienser såsom retinol och hyaluronsyra, samt vitaminer, såsom vitamin C och E. Dessutom har många av dem innehåller mjukgörande för att ytterligare förbättra hälsosam look av din hud.

Tyvärr, missfärgning ibland genetiska och är helt enkelt den naturliga tonen i huden. Om du har provat andra lösningar men inget verkar fungera, kan genetik vara att skylla. I så fall kanske den bästa produkten för dig att bli en högkvalitativ concealer. Skönhet butiker och apotek säljer en mängd pulver och krämer är utformade för att minimera uppkomsten av fläckar under ögonen genom att täcka dem och blanda i en mer naturlig hudton. Vanligtvis får du de bästa resultaten från en produkt som är en nyans ljusare än din naturliga hudton.

Naturligtvis är alla olika, och dina underögonproblem kan orsakas av en kombination av faktorer. I det fallet kan de bästa produkterna för mörka ringar vara sådana som kombinerar flera ingredienser, såsom ett koaguleringsmedel, hud toner och rynkor reducering. Bortsett från att välja den mest effektiva produkten, om du vill minska uppkomsten av ringar under ögonen, se till att få massor av vila, stanna hydrerade och hitta sätt att minska stressen i ditt liv.

  • Concealer kan användas dölja mörka ringar under ögonen.
  • Avsvällande medel kan lindra sinus tryck, som kan orsaka mörka ringar.
  • Under ögonen orsakas ofta av svullnader, venös läckage, ålder eller genetik.
  • Ögonkräm.
  • Placering fuktiga, koffeinhaltiga tepåsar på ögonen kan hjälpa till att bli av mörka ringar.