Vad är Olive Shower Gel?

July 4

Olive duschgel är en bad produkt som kombinerar doften, olja, eller essensen av oliver med en rensning tvål. Det är oftast utformad för att användas i stället för tvål när du badar. Olika geler har olika egenskaper, men alla är flytande, och vanligen ut i flaskor eller burkar som är utformade för att lagras direkt i duschen. Några dubbla också som bad geler, som kan användas för att skapa bubblor i badkaret.

Den identifierar karakteristiska för varje oliv duschgel är att den innehåller en del inslag av oliver. Hur oliver ingår och i vilken form varierar kraftigt mellan tillverkarna. Vissa geler faktiskt innehålla olivolja, som är den pressade extraktet av den krossade frukten. Andra inkluderar endast vissa olivextrakt, eller ugn bara olivolja doft. I sällsynta fall är det möjligt att hitta oliv duschgel görs endast med pressade olivblad, inga olivfrukter alls.

Det finns ett antal skäl till varför innehåller olivolja i badprodukter som duschgel är önskvärd, men mjuka hudtoner är oftast nära toppen av listan. Oljan utvinns ur färska oliver är välkänd i kosmetika som en mycket effektiv fuktighetskräm. Det hjälper till att skydda huden mot torra förhållanden och hårt väder och kan även återställa elasticitet och fasthet med långvarig användning. Lägga olivolja till en duschgel ofta ger en slät, lyxig produkt. Det lämnar ofta huden känns silkeslen och smidig efter duschen.

Olivbladsextrakt är också känd som en helande tonic i många kretsar. Det är ofta tippad som har anti-inflammatoriska och antiseptiska fördelar samt främja mer generell hudens hälsa. Löv är mer vanligt förekommande medicinskt, men förekommer i viss kosmetika.

De flesta av en olja eller extrakt s helande fördelar går förlorade i en duschtvål, men om för någon annan anledning än att koncentrationen är låg och ansökningstiden är i allmänhet ganska kort. Badande arbetar vanligtvis oliv duschgel upp ett lödder, vare sig på en svamp, disktrasa, eller bara i händerna, som sedan sprids över hela kroppen. Det är oftast sköljas bort nästan omedelbart. För för olivolja att penetrera huden måste den i allmänhet lämnas kvar i blöt i minst ett par minuter. Dusch ansökan har ofta tillfälliga mjukgörande effekter, men är sällan kan faktisk läkning.

Lukt är en annan försäljningsargument för många olivskönhetsprodukter, ingår duschgel. Olive bär i allmänhet en ljus, ren luktande doft som varken är för musky eller för blommig. Detta gör det populärt med en bred kundbas av både män och kvinnor.

Beroende på produkt kan oliv doften vara naturligt eller artificiellt. En oliv duschgel måste oftast innehålla åtminstone några naturliga olivextrakt för att märkas "oliv", men inte alltid. Simulering doft och mjukgörande egenskaper i olivprodukter är ofta billigare än att faktiskt inklusive oliv tillsatser, åtminstone upp till den koncentration som krävs för någon märkbar effekt. Kemiskt härledda olivprodukter ofta säljer lika bra också.

  • Olivolja, en naturlig fuktgivare, används i många av dagens duschgel för att lugna huden.
  • Olivolja gör att huden känns silkeslen och smidig efter duschen.