Vad är Foam Rollers?

August 11

Skum rullarna är cylindriska föremål av industriell skum. Skummet är inte mjuka, så många människor förväntar, men är utformad för att inte ge vika när vikt läggs på den. Detta gör att den kan användas för självmassage genom att rulla skum rulle upp och ner i en slow motion. Skum rullar används ofta av amatörer och professionella idrottare att hålla musklerna i gott skick utan att behöva betala för en professionell massage.

Många idrottare får skador eller niggling smärta som inte verkar försvinna. Detta kan bero på en rad olika tillstånd, inklusive "knutar" av muskler. Dessa knutar påverkar hur musklerna fungerar och kan placera extra belastning på lederna. Knä smärta, till exempel, är ibland orsakas av klumpar i quadriceps muskler. Medan stretching är effektivt för att öka längden på normal muskelvävnad, är det inte effektivt vid tränar muskel knop.

En skum rulle ger en enkel lösning på problemet. Genom att sätta skumrullen mellan golv och kropp, kan idrottaren använda sin kroppsvikt för att utöva påtryckningar på de knutar i muskeln genom att rulla upp och ner längden på det. Detta förlänger muskeln och även hjälper till att bryta upp knutar av ärrvävnad, som är känd som själv myofasciellt release. Mängden tryck kan lätt justeras genom den person som använder det genom att ändra mängden av kroppsvikten på rullen.

Skum rullande är oftast enkelt att utföra. Om det finns muskel knutar i framsidan av låret, till exempel, då idrottaren ligger vänd nedåt med rullen längst upp på låret. Långsamt, samtidigt som press nedåt, rullar idrottaren rullen ner benet, pausa vid eventuella ömma fläckar. Initialt skum rullande en tät och knöl muskel är smärtsamt, men detta minskar med tiden.

En av fördelarna med skum rullar är att de kan användas i hemmet. Detta innebär att idrottaren kan arbeta på att förlänga hans eller hennes muskler och ta bort knutar utan att se en professionell. Skum rullarna är inte lika effektivt som en professionell sport massage, men den kumulativa effekten över tid kan göra stor skillnad för hälsan hos muskelvävnad. En annan fördel är kostnaden, eftersom skum rullar brukar kosta mindre än en enda professionell massage och kan användas mer än en gång.

Det finns en annan typ av skum rulle, även känd som en svamp locktång. Det är ett hårstyling verktyg. Fuktigt hår lindas runt locktång s skumcylinder och hålls på plats av en flexibel plast spänne fram ordentligt torrt. Det mjuka skummet möjliggör en tät curl och kan vara mer bekvämt att sova i än vissa andra former av papiljotter.

  • I vissa fall är knäsmärta orsakas av "knutar" i quadriceps musklerna.