Vad är några bra leksaker för Fantasifull Play?

June 29

Olika typer av leksaker kan stödja fantasifull lek på olika sätt. Leksaker som på något sätt odefinierat, såsom ett block av trä eller ett block av modellera, uppmana barnet att ta kontakt med dem och göra vad hon eller han vill ut ur dem. Många konst leveranser och byggstenar av olika slag passar denna kategori av fantasifulla spela leksaker. Andra exempel är Erector set och K'NEX, som kan användas såsom önskas av barnet.

En annan kategori av leksaker är mer definierad och skapa konkreta möjligheter för barn att engagera sig i fantasifulla spel i mer speciella sätt. Medan med en uppsättning av träklossar, kanske du bygga ett slott, en stuga, en lyxkryssare, eller ett rymdskepp, med Legos, till exempel, är några stycken kopplade till en specifik miljö - en South Seas Island, ett piratskepp, en språngbräda, ett slott, eller Sherwoodskogen. Denna typ av leksak ger stöd för fantasifull lek i en viss genre eller miljö genom att ge barnet inställningar, rekvisita och tecken att arbeta med. Det liknar en film, på vilken valfritt antal berättelser kan antas. Fingerdockor eller handdockor och en dockteater har en liknande roll.

Om barn känner att de kan ställa instruktionerna åt sidan och bygga sina egna skapelser, eller låta Robin Hood att rida på rymdskeppet, kan då andra intressanta historier komma till liv i sin fantasifulla spel. Faktum är att en del av det som gör en leksak bra för fantasifull lek är för barnet att känna sig kunna avsätta dem från deras utformad användning till en alternativ användning - så länge är att det är säkert. Så, till exempel, en uppsättning styltor utformade för att hjälpa till att bygga barnets samordning kunde, ur barnets synvinkel, göra honom eller henne till en gigantisk. En kortlek som säljs för att hjälpa barn lära sig att skilja mönster och använda kompetens att jämföra och kontras kan bli en designer korthus.

Klä upp kläder är också ett bra bestånd objekt för fantasifull lek. Djur näsor, halsdukar, slipsar och hattar från olika yrken är alla användbara. Gamla Halloween kostymer kan hitta ett hem med klänningen-upp kläder. Människor som syr kan hitta symönster att lägga till samlingen, ger särskilda poster för att passa ett barns särintressen.

  • Vad gör ofta en leksak bra för fantasifull lek är att den kan användas på alternativa sätt, under förutsättning att den används på ett säkert sätt.
  • Handdockor kan användas för fantasifull lek.
  • Färgade polymermodellera.
  • Med hjälp av olika verktyg för att forma modellera uppmuntrar fantasifull lek.