Vad är Barren pengar?

June 24

Bara om alla har någon karga pengar i hans eller hennes ägo. I huvudsak är karg pengar någon kassa som inte tjänar någon typ av ränteintäkter för ägaren. Det finns flera exempel på pengar som inte tjänar intresse som finns med nästan alla hushåll. Här är några exempel på karga pengar, och vad du kan göra för att förändra situationen.

Den enskilt vanligaste typen av karga pengar finns i ditt lönekonto. Även om det finns ett antal räntebärande kontroll konton som erbjuds idag, många människor fortsätter att hålla samma lönekonto de etablerade år sedan. I vissa fall görs detta för det finns inget krav på att upprätthålla en minimibalans. För människor som har tillräckligt med inkomster för att bygga upp ett litet bo ägg i hushållet lönekonto, är det en bra idé att åka runt och hitta en bank som erbjuder ett räntebärande checkkonto. I många fall kan det krävas minst dagliga saldo inte vara så hög som du tror. Plus, kommer du att tjäna en liten summa av ditt saldo varje månad.

Ett annat exempel på hushållens pengar inte tjäna ränta hittas med kassareserver som hålls i hemmet. Ofta är detta den katastroffond som hushållet håller på handen, så det finns behöver springa till banken i händelse av någon form av oförutsedda finanskrisen. I gångna tider, när bankerna stängdes på helgerna och det fanns något sådant som en sedelautomat med dygnet-runt-bevakning, detta tillvägagångssätt gjorde en hel del vettigt. Det finns dock inte någon verklig anledning att hålla en stor summa pengar i hemmet dessa dagar. Inrätta ett räntebärande konto, sätta in de kassa som brukade finnas under madrassen, och börja tjäna lite intresse medan du väntar på att nödsituation.

Ett sista exempel på karga pengar har att göra med medel som hålls runt för allmän fickpengar. Denna typ av karga pengar brukar finnas i en plånbok eller handväska. Än en gång, har tillkomsten av ATM gjorde denna metod något onödigt. Mycket få företag i dessa dagar inte tar betalkort för betalning. Detta inkluderar många snabbmatsrestauranger, de flesta biografer och nästan alla butiker. Kort sagt, oddsen för att behöva pengar för att göra ett köp är ganska smal. Istället för att hålla pengar i plånboken, lägga den i ditt räntebärande konto på banken och sedan använda ditt betalkort när det behövs. Kom ihåg att det finns nästan alltid en uttagsautomat i närheten om du behöver snabba pengar.

  • Kontanter inte hållas i någon typ av sparkonto anses karga pengar.
  • Det finns nästan alltid en bankomat i närheten när en person behöver snabba pengar.