Hur väljer jag det bästa Plywood Skåp?

May 15

Plywood är ett utmärkt byggmaterial, starkare och mer motståndskraftiga mot splittring än massivt trä. Det är alltså ett överlägset val för plywood möbler, speciellt moderna möbler som använder färgglada mönster och faner. Som består av flera tunna skikt av trä limmas ihop, är plywood också det perfekta valet för köksskåp. Plywood skåp är kapabla att hålla tunga laster av rätter, apparater och andra föremål hittades i kök. När du handlar för de bästa plywood skåp, leta efter ett massivt trä kärna, ett lövträd faner och överlägsna gemensamma anslutningar.

Undvik plywood med kärnor av medelhög densitet fiberboard (MDF) och spånskivor. Dessa kärnmaterial sub-grade är konstruerade av trä biprodukter, såsom sågspån och träflis. Även om de är populära för gjutna möbler och budget från trämöbler, MDF och spånskivor är olämpliga för att säkra hållbara fogar och bärande tunga laster. Välj köksskåp med en laminerad plywood kärna av massivt trä.

Mest plywood skåp består av en björkplywood kärna med en limmad på lövträ fanér i ek eller lönn. Du kan köpa ek eller lönn plywood skåp, men förbereder sig för att betala mer. För de flesta husägare, björkplywood med lövträd faner fungerar bra. Plywood ger skåpet utmärkt stabilitet, och lövträ faner ofta omöjlig att skilja från massivt trä.

Den svagaste länken i någon plywood möbler är lederna. De bästa plywoodskåp har Dado fogar limmas ihop och säkras med strategiskt placerade träskruv. Dado lederna ger exceptionell support. Limmade fogar förhindrar plywoodskåp från att dra isär i sömmarna under normala svullnad och krympning av trä med förändringar i luftfuktighet och temperatur. Metallfästen och träskruvar säkerställa en långvarig, tight låda och hålla plywoodskåp torget.

Om du är en ivrig gör-det-självare, då kan du välja omonterade plywood skåp uppsättningar på de flesta handelsplatser hem förbättring. Även montering skåpen själv kan vara något tidsödande, är tekniken enkel och kräver några grundläggande verktyg. Viktigast, montering skåpen själv gör att du kan se hur skåpet är konstruerad och gör att du kan ändra skåp lederna med ytterligare, gemensamma stärkande tekniker i ditt eget. Till exempel kan du lägga trälim eller ytterligare metallfästen till fogar och skarvar. Detta kommer att säkerställa överlägsen hållbarhet och ge dig den extra frid som skåpen kommer att utföra vackert även under tuffa tag.

  • Högar av plywoodskivor.