Vad är en Load Limit?

April 27

En belastningsgräns är mycket vikt på ett objekt kan ta innan det resulterar i en plastisk deformation. Det finns flera olika typer av belastningsgränser och brottpunkter för varje given punkt. I allmänhet är arbetsbelastningen gränsen den enda kundens behov, men andra är användbara också. Lastgränser inte tar miljöeffekter och ålder i beaktande; Dessa faktorer måste beaktas vid endpoint kunden vid tidpunkten för lastningen. En vanlig följd av överstiger lastgränser är deformation, kollaps och brytning.

Nästan varje struktur eller metallföremål riskerar plastisk deformation. Denna typ av deformation skiljer sig från vanlig böjning eller sträckning. När ett ämne når det punkt av plasticitet, betyder inte att återgå till sin normala form. För att hålla objekt från denna punkt nås system har maximal lastgränser. Under optimala förhållanden, dessa gränser hindrar plastisk deformation uppstår.

När människor hänvisar till en last, menar de vanligtvis maxlast. Detta är gränsen där objektet är säker från plastisk deformation. Om hålls på denna gräns, bör föremålet vara säkert för sin livstid. Den exakta livslängden av ett objekt är en viss tid, vanligen i år, det varierar kraftigt baserat på objektet. Medan många objekt fortsätter att se användningen förbi deras livslängd, deras lastkapacitet inte längre stöds förbi den punkten.

Den maxlast baseras på provbelastningsgränsen. Beviset lasten är en mycket vikt att objektet motstod när det var helt ny och oanvänd. Denna gräns är sedan minskas med hälften för arbetsgränsen. Beviset belastning är den yttersta punkten av vikt som ett objekt kan ta, och bör aldrig användas som en gräns av en konsument. Den totala provbelastning minskar snabbt med åldern och användning.

Vissa objekt har även en chockbelastning gräns. Detta är gränsen för vikt som kan placeras på objektet när användaren avser att ha plötsliga eller tvära förändringar i rörelse. När en last plötsligt flyttas, dess vikt överföringar olika på det objekt det sitter på. För några få millisekunder i stället för att väga vad det normalt skulle, det kan väga betydligt mer eller mindre. De få millisekunder kan orsaka plastisk deformation och brott.

Det finns två huvudpunkter som slutanvändare måste ta hänsyn till när du läser lastgränser. Den första är en ålder av objektet. Något objekt förbi sin förväntade användnings livslängd inte längre styrs av sin viktgräns. Den andra är miljön. Lastgränser sätts samman i laboratoriemiljö, kan extrem värme och kyla försvaga en struktur. Andra miljöfaktorer, till exempel hur våtrum är, kan få stora konsekvenser för vissa metaller och shouldnâ € t diskonteras även när objektet är nytt.