Hur ska jag sköta Teak Möbler?

May 27

Det är vanligtvis inte svårt att ta hand om möbler i teak, eftersom teak är en slitstark trä som är resistent mot alla typer av skador, men om du vill bevara färgen på unga teak, måste du ta några steg för att säkerställa honung- brun färg försvinner inte in i de mer väderbitna grå att gamla teak shower. Det första steget du bör ta att ta hand om teak möbler är att hålla möblerna rena och fria från smuts och sot. Detta kan göras med hjälp av en fuktig trasa i de flesta fall. Det andra steget blir att köpa teak olja.

Vård för teak möbler börjar med förståelse vilken typ av trä teak är. Denna snäva korniga trä har naturliga oljor som stöter bort bugg angrepp och bidrar till att förhindra vattenskador, så det är ett perfekt val för utemöbler. Det kan blekna i direkt solljus efter långvarig exponering, men det kommer att ta lång tid och den resulterande gråa finishen är ofta lika vacker som guld färg på unga teak. Veden är exceptionellt stark och tålig, även om det är känsligt för denting eller flisning som alla andra träslag. Även om det är resistent mot fukt skador, kommer du fortfarande vill lagra utemöbler på en torr plats under vintermånaderna för att ta hand om teak möbler ordentligt.

Teak olja kan köpas på järnaffärer eller andra leverans butiker. Det är inte ovanligt dyrt, och det är något du bör regelbundet ha till hands för att ta hand om möbler i teak. Läs den rekommenderade användnings på flaskan du köper. Om inga rekommendationer ges, bestämma om du vill bevara honungsbrun färg eller om du vill att teak för att så småningom stänga av gråaktiga nyansen karakteristisk för gamla och antika teak. Om du vill bevara den unge färg, måste du ansöka teak olja ofta - varje veckorna bör vara tillräckligt - men om du vill att teak till ålder, kan du hålla inne ansöker teak olja under flera månader i taget.

De naturliga oljor i träet kommer inte att försvinna snabbt. Det kommer att ta många år för teak att förlora tillräckligt oljor för att bli mottagliga för allvarliga vattenskador; ändå, ska du vara särskilt försiktig för att undvika att placera teak möbler i områden utsatta för översvämning eller väta. Låga punkter på uteplatser kan leda till vattenpölar, och när benen hos möblerna kvar i pöl, är möjlig vattenskador. Förvara möbler i teak på vintern för att förhindra väder skador.