Vad är Jonisering brandvarnare?

June 13

Jonisering brandvarnare är röklarm som skapar en ledande kammare med hjälp av radioaktiva material. Konduktiviteten i kammaren kommer att fluktuera när partiklar såsom de som förknippas med rök in i luften; Om brandvarnaren upptäcker en partikelnivå, som kan vara farligt, utlöser det en siren för att varna åkande i en struktur på faran. Många hårdvaru leverans butiker säljer jonisering brandvarnare och brandsäkerhet grupper ge dem ibland ut gratis som en tjänst till den allmänna säkerheten.

Dessa brandvarnare är särskilt väl lämpad för bränder som genererar låga nivåer av rök, såsom plötsliga, flammande bränder. Förutom att de säljs som fristående enheter, är jonisering brandvarnare också i dubbla sensor brandvarnare, som är utformade för att detektera ett flertal olika typer av bränder. Alla rökdetektorer bör regelbundet inspekteras och testas för att säkerställa att de fungerar, och batterierna bör bytas regelbundet också. En av de bästa tiderna att göra detta är under tiden förändras, om du bor i ett område där tiden ändras, som ni kanske redan behöva justera diverse hushållsutrustning.

De innanmäte en jonisering brandvarnare inkluderar en liten kammare, som joniseras med användning av ett svagt radioaktivt ämne. En ström leds genom kammaren, med en sensor som är utformad att detektera subtila förändringar i en sådan ström. När röken kommer in i joniserande kammaren, binder den till de fria joner, störa den nuvarande och utlöser ett larm.

Jonisering brandvarnare är inte farliga, men de bör hanteras varsamt på grund av det radioaktiva materialet. De flesta av dessa larm har en separat batterifacket så att du kan byta batterier utan att hantera insidan av larmet; om batterierna inte är i en separat kammare, öppen jonisering brandvarnare försiktigt och undvika att hantera den joniserade kammaren direkt. Om du behöver kassera en jonisering brandvarnare, använd en kvalificerad farliga material omhändertagande tjänst.

Brandvarnare är bra brandsäkerhet verktyg, som använder mycket känsliga sensorer för snabbt varna människor för fara. Du bör se till att brandvarnare installeras på varje våning i en struktur, och helst i varje sovrum samt, för att säkerställa att slipers kommer bli väckt i händelse av brand. Det är också en utmärkt idé att ha brandsläckare tillgängliga för små bränder, och att upprätta en tydlig brand evakueringsplan med de åkande i en struktur för att säkerställa att alla får på ett säkert sätt i en brand.

  • Jonisering brandvarnare är bra för bränder som inte skapar en massa rök.
  • Joniserade brandvarnare bör inspekteras regelbundet och batterierna bör bytas minst två gånger om året.