Vad är L-arginin biverkningar?

May 19

L-arginin är en av byggstenarna i protein. Det är en aminosyra som finns i en mängd olika livsmedel, inklusive kyckling, fisk och mejeriprodukter. Många människor tar L-arginin som ett komplement för att behandla vissa sjukdomstillstånd, inklusive kronisk hjärtsvikt och blåsinflammation. L-arginin har eventuella biverkningar, dock, inklusive buksmärtor, diarré, gikt och uppblåsthet. Det kan också öka svårighetsgraden av herpesutbrott.

L-arginin biverkningar är mer uttalade i dem som är allergiska mot det. Astma och svullnad i luftvägarna är vanliga tecken på en allergisk reaktion mot L-arginin. Barn och gravida kvinnor är typiskt mer benägna att uppleva L-arginin biverkningar, särskilt när dosen är hög.

Blodtrycket kan också påverkas av L-arginin, vilket kan vara ett bekymmer för de som tar blodtryck mediciner eller opereras. L-arginin kan öka effekten av läkemedel avsedda att sänka blodtrycket, vilket orsakar blodtrycket att sjunka lägre än väntat, vilket leder till yrsel och svimning. Individer med naturligt lågt blodtryck kan också uppleva L-arginin biverkningar. Under operation, kunde normalt blodtryck kontroll också påverkas av L-arginin, vilket kan leda till komplikationer.

Kroppen kräver L-arginin aminosyra för att utföra flera funktioner. Till exempel, det stimulerar frisättningen av vissa kemikalier i kroppen, inklusive insulin och tillväxthormon. Det hjälper också avlägsna ammoniak från kroppen och hjälpmedel i sårläkningsprocessen. Aminosyran krävs också för att skapa kreatin, som levererar musklerna med energi. Under nedbrytningen av L-arginin, är kväveoxid produceras, vilket vidgar blodkärl och förbättrar blodflödet.

Normalt L-arginin som produceras i rikliga mängder av kroppen. Komplettering kan behövas när kroppen inte kan producera tillräckligt med L-arginin. Medicinska tillstånd som kan leda till en L-arginin brist inkluderar undernäring, svåra brännskador, infektioner, hög ammoniak och problem med ureaproduktion. Symptom i samband med L-arginin brist omfatta håravfall, hudutslag och dålig sårläkning.

I vägning L-arginin biverkningar, är det också viktigt att överväga fördelarna. När L-arginin är närvarande i normala mängder, kan tillskott ha vissa fördelar för befintliga medicinska tillstånd. Till exempel kan de lindade läkande egenskaperna hos L-arginin påskynda läkningsprocessen efter kirurgi. L-arginin kan också minska bröstsmärta och vätskeansamling i samband med kronisk hjärtsvikt, och även bidra till att förbättra erektil dysfunktion genom att förbättra blodflödet. När det tas i kombination med hydroxymethylbutyrate och glutamin, kan L-arginin bidra till att öka i vikt och stärka immunförsvaret för patienter som lider slösa sjukdomar.

  • Biverkningar av L-arginin är buksmärtor och uppblåsthet.
  • Patienter som tar L-arginin kan uppleva lågt blodtryck, ett tillstånd som kliniskt är känd som hypotension.
  • Astma är ett vanligt tecken på en allergisk reaktion mot L-arginin.
  • Diarré är en möjlig biverkning av L-arginin.
  • Gikt är en möjlig biverkning av L-arginin.