Vad är en modell Airplane?

July 12

Varje liten skala representation av en full storlek flygplan anses vara en modell flygplan. Ett antal olika sorter av modellflygplan finns för många olika ändamål: vissa är enkla plastmodeller som gjorts för att visas upp på hemma spiselkransar, medan andra är gas eller batteridrivna versioner som faktiskt kan flyga. En modell flygplan kan vara gjord av enkla plast, die gjutna metaller, eller i fallet med högre slutet versioner som gjorts för att flyga via fjärrstyrning, med kompositmaterial såsom grafit eller plast som sedan täcks med tätt material och "dopad" göra plan aerodynamisk.

Den enklaste versionen av en modell flygplan är den statiska skalmodell. Dessa flygplan kommer ofta i kit och måste monteras med gummi cement eller epoxy, och de kan vara gjorda av plast, balsa, glasfiber, papper eller andra enkla material. De är populära bland barn och modellhobbyister och modelleras efter hundratals olika livsstora flygplan. Enkla plast modellflygplan, liksom alla andra modellflygplan, kan också göras i bilden av imaginära eller koncept flygplan också. Dessa typer av modellflygplan ibland användas i marknadsföringssyfte samt, och är vanligtvis byggda för en viss omfattning. Den mest populära skala är en: 72 - det vill säga, 72 av modellen flygplan, placerade ände mot ände, skulle vara av samma längd som ett av de verkliga flygplan.

Vissa versioner av modellflygplan görs att faktiskt flyga. Det finns i allmänhet tre kategorier av flygande modellflygplan: en gratis flyg version som är på något sätt knutna till marken eller till användaren, som ett segelflygplan som är hand kastas; en styrledning modell plan, som använder en tråd som tjuder planet till användaren; och radiostyrda flygplan, där piloten använder en handenhet för att sända radiosignaler till en mottagare inne i flygplanet. Konstruera flygande modellflygplan är generellt mer arbetsintensiv och komplex än att bygga en statisk skalmodell, och flygande modeller är ofta närmare i form och funktion till riktiga flygplan. Lägga till komplexiteten i flygande modellflygplan, planen kräver nästan alla någon form av framdrivning i form av en motor eller förbränningssystem, vilket kan vara svårt att bygga och underhålla. Flying modellflygplan kan byggas från grunden, men för inresa nivå användare, kan kit köpas som helt eller nästan helt byggt. Dessa kallas ARF modeller, som står för "nästan redo att flyga."

  • Fjärrkontroll för ett modellflygplan.
  • En modell biplan.