Hur ansöker jag en Shoulder Bandage?

June 22

För att skydda en axelskada mot ytterligare skada, bör den skadelidande be en vän eller familjemedlem att tillämpa en skuldra bandage. Skulder bandage håller axeln tätt för att förhindra skakningar och rörelser som ytterligare kan irritera en drog eller trasiga muskel. Offret kan vilja placera en värme eller kylklamp på axeln innan inslag att ge befrielse från ömhet och smärta. För en allvarlig skada eller en som inte läker inom en vecka, bör offret konsultera en läkare. Om smärtan stör offret och hon har problem med att flytta hennes axel, bör hon söka läkarhjälp så snart som möjligt.

Att linda axeln, ska offret välja ett töjbart bandage med små clips för att hålla den på plats eller ett sammanhängande elastiskt bandage som kommer att hålla fast sig själv och kräver inget band eller klipp. Ofta är dessa leveranser är tillgängliga i butiken eller i en grundläggande första hjälpen-kit. Bandaget bör vara rena och i gott skick. En gammal, smutsig, eller rivna bandage får inte ge det stöd som behövs för att förhindra axeln från att röra sig för mycket.

En andra person kommer att behöva göra själva omslaget. Offret ska sitta eller stå still medan denna person sveper axeln. Hon ska börja genom att linda bandaget under armhålan och runt den skadade axeln. Det bör vara stram, men bör inte skära av cirkulationen och bör inte orsaka någon smärta. Om axeln är mycket känslig, bör hon linda bandaget löst.

Efter inslag två till tre gånger runt axeln, ska hon fortsätta att linda bandaget runt bröstkorgen. Omslag runt bröstet minst tre gånger hjälper försiktigt stift axeln på plats så att offret inte kommer att flytta den av misstag. Bandaget bör vara tätt runt bröstkorgen, men inte obehagligt, och bör inte störa cirkulationen eller andas. Om den person som ansöker bandaget är osäker på om bandaget är för hårt, bör hon fela på sidan av försiktighet och slå in den lite lösare.

När bröstet är ordentligt inslagna, ska hon ta bandaget upp till toppen av axeln och klipp eller tryck den på plats. Om bandaget har fortfarande en hel del material till vänster, kan hon antingen klippa det eller överväga att använda en kortare bit att skapa axeln bandage. Om offret placerat en värme eller kylklamp under skulder bandaget, kommer det att behöva oinslagna senare för att ta bort förpackningen och axeln skall fästas tillbaka upp efteråt.

  • Isbildning en skuldra innan du applicerar ett bandage kan hjälpa till att lindra ömhet och smärta.