Datum Uppdatera när Konvertera

July 22

Amorette skrev om ett problem som hon hade vid konvertering hennes Wordperfect-dokument till Word. När du öppnar dem i Word, omvandlingen går bara bra, förutom att datum skrivs inom det ursprungliga dokumentet automatiskt ersättas av den dag då konverteringen är klar. Amorette undrade hur detta skulle kunna förebyggas.

Det verkar som de datumen i Wordperfect-filer är inte datum alls, men motsvarande de olika datumfält i Word. När dessa konverteras till Word, naturligtvis, är det datum fälten uppdateras till dagens datum.

Eftersom Wordperfect-filen innehåller motsvarande ett Word DATE fält, är det troligt att den dag skulle uppdatera även om filen öppnades i Wordperfect. Det är dock möjligt att fältet använder någon switch att sluta uppdatera och därför skulle inte uppdatera när de öppnas i Wordperfect. Strömbrytaren får inte erkännas av Word under konverteringen, så det ignoreras.

Det enda sättet att testa denna hypotes, naturligtvis, är att öppna filerna i Wordperfect. När de öppnas, kan du sedan byta Datumet-ekvivalenter fält med faktiska datum och spara om dokumenten. Dessa kan sedan öppnas i Word utan problem.

Om du inte har en kopia av Wordperfect tillgängliga, antingen på ett annat kontor dator eller på en väns maskin, kan du behöva göra vissa antaganden om datumen i de ursprungliga filerna och helt enkelt ersätta dem med de angivna datumen. Till exempel kan du välja att använda de datum fil skapande för de ursprungliga Wordperfect-filer.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (1670) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Datum Uppdatera vid konvertering.