Vad är Argan Oil Fördelar?

November 23

Arganolja, som kommer från ett träd hemma i Marocko, gynnar kroppen på många sätt. Oljan blir allt populärare i den kosmetiska industrin för sin unika förmåga att försköna huden och håret. Marockaner har använt oljan för skönhets- och hälsoskäl i århundraden.

I den kosmetiska världen, är arganolja känd för sina anti-aging fördelar. Oljan är rik på E-vitamin och antioxidanter, vilket gör det till en idealisk skönhetsprodukt. Oljan har den unika förmågan att korrigera åldersrelaterade brister i huden. Effekterna av oljan på åldrande hud, akne och torr hud har gett oljan smeknamn av "Liquid Gold" och "Gold Marocko." Argan fördelar olje hudåkommor såsom psoriasis, eksem, och även vattkoppor.

Argan olja är också populärt på grund av dess näringsvärde fördel, och de två unika ingredienser den innehåller. Dessa två ingredienser är schottenol och spinasterol. Deras kombination har den unika förmågan att minska inflammation, och blockera kolesterol från att absorberas i tarmen. Dessa ingredienser har också anti-cancer egenskaper.

Den Oila € s anti-inflammation egenskaper är användbara vid behandling av flera villkor. Exempelvis kan oljan ge befrielse från artrit eller reumatism smärta. Argan olja är också rikt på karotener, omättade fettsyror och essentiella fettsyror.

Förutom dess användning för huden, arganolja gynnar håret. Oljan sägs eliminera frizz och återställa håret skadas av kemikalier och miljö fria radikaler. Oljan kan öka elasticiteten i håret, vilket minskar hår brott.

När du köper arganolja, bör enskilda se till att leta efter olja som är naturligt och ekologiskt certifierad. Naturlig ekologisk arganolja sannolikt har styrkan som krävs för att leverera Oila € s många fördelar. Potens påverkas också utifrån hur oljan behandlas. Den mest potenta arganolja behandlas med användning av en kallpress, men arganolja gynnar kroppen när de bearbetas på andra sätt också.

Den arganträdet är hotad. Med tiden har betning av trädet med getter och mänsklig störning som orsakas av antalet argan träd för att avsevärt minska. Miljöorganisationer har gjort ansträngningar för att skydda arganträdet, men det anses fortfarande vara sällsynta. Som en hotad träd, är arganolja sällsynta. Dess sällsynthet gör det en dyr olja för att få. Även arganolja är dyrare än de flesta oljor, lite räcker långt och arganolja gynnar hela kroppen.

  • Hudåkommor som psoriasis kan dra nytta av arganolja.
  • Arganolja kan användas för att fukta och skydda huden.
  • Arganolja kan vara till nytta vid behandling av vattkoppor.
  • Arganolja reducerar håret frizziness och återfuktar torr hud.
  • Arganolja kommer från frukten av den infödda marockanska Argan träd.
  • Många kroppslotion som innehåller arganolja är rik på vitamin E och andra antioxidanter.
  • Arganolja används ofta som ett anti-aging hudvårdsprodukt.