Vad är normala testosteronnivåer hos män?

September 26

De normala testosteronnivåer hos män varierar beroende på persona € s naturliga hormonnivåer. De flesta läkare är överens om att utbudet av en normal nivå är 250 till 1000 nanogram (ng) per deciliter (dl) av blod. För unga män yngre än 30, är ​​uppemot 600 ng / dL det normala intervallet. Normala testosteronnivåer hos män minskar naturligt som män ålder. Män i 50-årsåldern brukar test i mitten 500 ng / dL. Varje mana € s produktion av hormonet är olika, så intervall varierar beroende på individen.

Testosteron är en androgen-typ steroidhormon som produceras av hanar i testiklarna och genom kvinna i äggstockarna, och det är skapat från kolesterol. Hypofysen är ansvarig för signalering testiklarna att påbörja eller stoppa produktionen av testosteron. Naturliga testosteronnivåer hos män är högre än i kvinnan, och hormonet är ansvarig för utvecklingen av könsorgan hos män. Hormonet är också involverad i utvecklingen av manliga egenskaper, såsom tillväxten av hår, det Adama € s äpple, och låg kroppsfett massa. Testosteron används av kroppen för tillväxt av organ och muskler, och det stimulerar sexuella funktioner och produktionen av spermier.

Nivåer av testosteron är högst i tidigt på morgonen eller efter fysisk aktivitet. Vissa människor tror att ju högre halterna av testosteron, desto bättre mannen kommer att känna och titta. Många kroppsbyggare och män som vill öka sina testosteronnivåer tar kosttillskott som innehåller testosteron, eftersom hormonet används naturligt i kroppen när du skapar muskelmassa. Detta kan vara osäkert om inte regisserad av en läkare, och vissa former anses anabola steroider och har negativa bieffekter. Studier har visat att höga testosteronnivåer kan orsaka en människa att bli arg, minska storleken på testiklarna, och öka mängden akne på huden.

För låg på en nivå av testosteron på ett konsekvent sätt kan vara resultatet av ett tillstånd som kallas hypogonadism, där könskörtlarna producerar hormoner i sådana låga belopp som andra kroppsfunktioner påverkas. Många män upplever depression, erektil dysfunktion, låg benmassa, infertilitet, och värmevallningar. Detta tillstånd kan också uppstå under fosterutvecklingen och hos unga pojkar, vilket kan leda till andra fysiologiska frågor från bristen på utveckling av främst manliga egenskaper och fullt utvecklade könsorgan. Ett enkelt blodprov kan bekräfta om persona € s testosteronnivåer är låga, och sedan en läkare kan beställa ytterligare tester för att bekräfta diagnosen. Substitutionsbehandling med testosteron är huvudsaklig behandlingsalternativ för hypogonadism, vilket kommer att bidra till att återställa normala testosteronnivåer hos män.

  • Finns naturligt i kroppen, är testosteron hos män huvudsakligen produceras i testiklarna.
  • Testosteron används naturligt av kroppen när man skapar muskelmassa.
  • Som män ålder, kan manliga hormoner minska.
  • Testosteron är ansvarig för framträdande av struphuvudet hos män.
  • Depression kan vara ett resultat av låg testosteron hos män.