Hur man investerar i Uranium Råvaror

February 18

För ett antal skäl - miljömässiga, politiska, geopolitiska - det finns en stark impuls att röra sig bort från fossila bränslen råvaror som de viktigaste energikällorna och mot alternativa energikällor som kärnkraft, vindkraft och solenergi. Som ett resultat, kan dessa alternativa källor ge dig några fasta INBRINGANDE möjligheter. Investera i uran genom ETF: er och terminer är en investering i kärnkraft.

Uran ETF

Förutom att få direkta aktieexponering till varan, kan du investera i företag uran med bekvämligheten av en börshandlad fond (ETF). Under 2010 ETF leverantör Global X Funds av New York lanserade den allra första uran-baserade ETF, Global X uran ETF (NYSE: URA).

URA spår en korg av de mest omsatta aktierna uran, mätt som Solactive Global Uranium Index, dess underliggande index. Som sådan, URA ger dig exponering mot några av de mest uppmärksammade namnen i branschen, inklusive Cameco, Uranium One, Paladin Resources, Denison Mines, och Kalahari Minerals.

Om du letar efter bred exponering mot aktieuranmarknaden, är URA ett bra val för dina investeringsmål. För mer information om URA, besök Global X-fonderna.

Uran terminer

Om du har ett bra grepp om terminshandel och letar efter ett nytt instrument för att lägga till din portfölj, kan du nu investera direkt i uran själva. Chicago Mercantile Exchange (CME) erbjuder nu UxC (CME: UX), det första kontraktet i sitt slag som ger dig direkt exponering för denna värdefulla resurs. För mer information om detta avtal, besök CME Group.

Trading terminskontrakt innebär en högre grad av risk på grund av användandet av marginalen, volatilitet och andra faktorer. Se till att du handlar terminskontrakt bara om du redan har gott om erfarenhet.

För mer information om kärnkraft, Energy Information Administration (EIA) har en utmärkt hemsida med alla typer av praktisk information om den här branschen. Den Ux Consulting Company är en stor resurs för allt när det gäller uran och kärnkraft.