Vad är en gemensam sparkonto?

January 2

Gemensamma sparkonton är bankkonton som är etablerade för ömsesidig nytta för två individer. Gifta par kommer ofta etablera ett konto av detta slag för att bygga ekonomisk trygghet för familjen. Ibland kan en förälder upprätta denna typ av konto för ett minderårigt barn. Idag kan inhemska partners och även vänner väljer att öppna ett gemensamt konto för att spara pengar för långsiktig säkerhet eller för en specifik kortsiktigt projekt.

För hushåll som vill bygga ekonomisk trygghet, är en gemensam sparkonto ofta ett utmärkt första steg. Gemensamma konton tenderar att vara en av de minst volatila någon investeringsstrategi. Medan avkastningen tjänat från gemensamt konto intresse är liten, är det konsekvent. Det innebär att även människor som är misstänksamma av mer aggressiva former av investeringar sannolikt att känna sig bekväm med ett sparkonto av denna typ, och därmed kommer att vara motiverade att spara pengar.

Det finns ett antal fördelar som är förknippade med ett gemensamt sparkonto. En har att göra med att göra processen att rädda lättare. Om båda parter som anges på kontot används, kan de välja att ha en del av sin lön eller lön direkt insatta på kontot. Detta gör det möjligt att odla besparingar utan behov av en eller båda parter att ständigt göra manuella insättningar på banken.

En gemensam sparkonto kan också vara ett sätt att finansiera ett checkkonto i händelse av en nödsituation. Tack vare den online-tillgång att många banker erbjuder nu, en av de personer som anges kan logga in på gemensamt konto och initiera en överföring till ett annat konto i samma bank direkt. Detta kan vara en viktig pengar förvaltning verktyg som kommer att förhindra att övertrasseringar som kan uppstå när en oväntad situation uppstår.

I många jurisdiktioner, som har ett gemensamt sparkonto är ett praktiskt sätt att se till att ekonomin inte störs när en av kontoinnehavarna dör. I vissa områden, är tillgångar som i namn av den avlidne omedelbart fryses vid tidpunkten för dödsfallet, i avvaktan fördelning av tillgångarna enligt villkoren i ett testamente. När ett gemensamt konto finns, tillgångar som finns på kontot är fortfarande lätt tillgängliga för andra enskilda noterat på kontot. Detta innebär att en efterlevande make, sambo eller barn kommer att ha tillgång till åtminstone vissa medel medan dödsboet avvecklas.

När man överväger möjligheten att öppna ett gemensamt sparkonto med någon, är det viktigt att förstå lokala lagar som ska gälla, samt att ha en hel del förtroende för den andra parten. Se till att du förstår hur ett gemensamt konto överföring sker, vilken typ av eventuella gemensamma kontodödslagar som kan gälla, och hur det gemensamma kontot Räntan beräknas. Förutsatt att villkoren är angenäma och båda parter kan samarbeta framgångsrikt, kommer kontot att visa sig vara en av de mest användbara tillgångar som de två individer kan skapa.

  • Gemensamma sparkonton tenderar att vara bland de minst volatila investeringar över tiden.
  • Gifta par ofta öppna gemensamma sparkonton.