Vad är Calico Beans?

February 5

Många olika typer av bönor är tillgängliga för kulinariska användning. Julen pole limabönor, en gång känd som calico bönor, är en mycket gammal typ av klättring bönor. De är kända för sin ljusa färg och smörig smak.

Calico bönor, men ganska populär, anses svårt att hitta. Även känd som den spräckliga smör bönor, dess färg varierar från ljust kräm till djupt rödbrun med fläckiga markeringar. När kokta, bönorna bli rosa-brun. Införd till USA från Peru i 1840, är ​​julen pole lima bönor till stor del eftertraktade för sin färg.

Denna typ av heirloomen böna kan användas torr eller skalade. Dess smak anses vara en mildare version av andra typer av limabönor, men fortfarande mycket rik och buttery. På grund av denna smak, är det populärt att servera skinka inom något calico bönor lerkruka potten skålen. Calico bönsoppa är en annan vanlig användning av bönor, som traditionellt serveras med majsbröd.

Gryträtter kan göras med calico bönor, liksom de flesta andra rätter som kräver bönor. Vegan och vegetariska rätter är ofta tillagas med bönorna. Tillsammans med majskolvar och veggie hamburgare, kan calico bönor ge en fullständig måltid under camping resor och bakgård grillar.

En utmärkt källa till protein, är calico bönor anses en hälsosam mat. De är höga i fiber, folsyra, och mangan. Limabönor innehåller också antioxidanter. Om äts med Fullkornspasta eller brunt ris, kan dessa bönor ger en källa till komplett protein för dem som inte vill konsumera kött.

Som med alla andra typer av lima bönor, bör calico bönor kokas före konsumtion. Äta råa bönor kan orsaka svår sjukdom. Konsumerar korrekt kokta limabönor kan hjälpa till att sänka kolesterolet, stabilisera blodsockret, förebygga hjärtsjukdomar och stroke, och lindra förstoppning. Matsmältnings rubbningar såsom irritabel tarm kan också lindras genom tillsats calico bönor till kosten. Personer som lider av insulinresistens på grund av diabetes kan hitta baljväxter hjälp också.

Människor som vill öka sin energi väljer att göra det med limabönor. De ger långvarig energi som brinner långsamt. Dess magnesiuminnehåll hjälper också till att förbättra blod, syre och närings cirkulation.

Calico bönor kan växa över tio fot (tre och en halv meter) i höjd. Odlare måste använda stöd för att vägleda de undanglidande växter. Bönorna själva kan växa fyra till sex inches (10-15 cm) i längd. Varje böna pod kan innehålla upp till fem platta limabönor.

  • Lägga calico bönor till sin kost kan bidra till att lindra IBS.