Vilka är de olika typerna av matlagning örter?

January 31

I ett professionellt kök eller i hemmet, matlagning örter är ett bra sätt att lägga till extra smak till någon maträtt. Några av de vanligaste örter inkluderar lagerblad, persilja, mynta och oregano. Mer ovanliga örter som citrongräs, kyndel, och isop kan alla användas för att lägga till en unik twist till måltider.

Även om det finns många örter matlagning, vissa är mer vanliga än andra. Till exempel vissa recept kräver koriander, persilja och salvia. Koriander är en ört görs från bladen av koriander växten och har en distinkt jordig, citronliknande smak. Denna speciella ört är ofta till salsa och sallader, såser och soppor.

Persilja är en tvåårig växt som har en mild, gräsbevuxen, och ibland bitter smak. Denna kulinariska favorit används ofta för att lägga en estetisk touch till vissa måltider, men det är också regelbundet placeras i pastarätter, sallader, örtteer, och soppor för sin lätta smak. Salvia är en flerårig ört med en stark, peppar-liknande smak, och används ofta i kötträtter, fyllningar, såser och grytor. Andra vanligen använda örter matlagning innefattar, rosmarin, gräslök, basilika, och timjan.

Många örter matlagning är inte lika vanligt förekommande, men är noga med att lägga en intressant smak till nästan vilken maträtt. Några av dessa ovanliga örter inkluderar lavendel, bockhornsklöver, enbär och Osmorhiza. Lavendel, mer känd för sina användningsområden i parfym och kosmetika, är en söt smak blommig ört som används i kött och skaldjur förrätter, sallader, vegetabiliska sidorätter och desserter. Bockhornsklöver frön har länge använts som ett kök krydda för deras smak som påminner om lönnsirap; bladen, som är något bitter i smaken, används ibland som örter i vegetariska förrätter, sallader och bröd.

Enar är träd och buskar som bär konliknande bär. Dessa bär, som har en distinkt tall liknande smak, används ofta för att smak flera olika typer av sprit och öl, men också ibland läggs till marinader, spel kött och baljväxter rätter. Osmorhiza är en perenn växt som ibland kallas myrra. Bladen på denna anläggning har en smak som liknar lakrits, och används ibland för att smaksätta ägg och kål rätter, eller läggas till krämer eller salladsdressing. Andra ovanliga matlagning örter inkluderar stevia och marshmallow för desserter, epazote och körvel för dips och dressingar samt perilla och hoja Santa i soppor.

  • Mint och timjan är populära örter som används i matlagning.
  • Hemlagad salsor har ibland färsk persilja och oregano.
  • Bockhornsklöver är en krydda som används i matlagning och ett kosttillskott.
  • Kvistar rosmarin och salvia.
  • Kalamata Oliver garnerad med rosmarin.
  • Persilja används i många rätter över hela världen.
  • Koriander är en vanligen använd matlagnings ört.
  • Basilika används i många olika rätter.