Vad betyder en Philatelist göra?

March 27

En filatelist är en person som studerar eller samlar frimärken. Termen används oftast för att hänvisa till porto frimärkssamlare, men det kan hänvisa till någon rör området frimärken, inklusive stämplar som används för beskattning och andra än porto ändamål person. Filateli anor första frimärken, som utfärdats i England 1840; termen "filatelist" myntades på 1860-talet. Många filatelister specialiserade på frimärken av en viss utformning, typ eller historia.

Frimärken infördes av den brittiska regeringen i 1840. Dessförinnan flesta postsystem krävs den person som mottar brevet att betala för sin leverans, en process som var ineffektiv för alla inblandade. Om mottagaren inte kunde eller inte skulle betala för ett brev, det var återvände, vilket orsakar en förlust för posttjänster som redan hade investerat tid och transportkostnader i sin leverans. Frimärken placerade ansvar leveranskostnader på avsändaren och garanterade att posttjänster skulle få betalt för sina insatser.

Den första filatelist kan ha varit British Museum officiell John Edward Gray, som räddade de första brittiska frimärken för sin historiska betydelse. De flesta stämplar presenterade specialiserad konstverk och ofta ingår historiska detaljer om den utfärdande nationen, så de lockade snart hobby med intressen i konst, historia eller regering. Området filateli växte till att omfatta i stort sett alla typer av post memorabilia. År 1996, den US Postal Service uppskattade fanns det mer än en halv miljon dedikerade frimärkssamlare i USA ensamt.

En filatelist kanske inte alltid passar potentiellt förutfattade meningar om frimärkssamlare. Till exempel är en historiker eller arkivarie som studerar stämplar för ett museum eller postservice också en philatelist. Vissa filatelister specialiserade på vykort, poststämplar, pappersvaror och icke-post tätningar som liknar frimärken, kallade "Cinderella stämplar" med filatelister. Ytterligare andra samla in eller studera de stämplar som inte är posttjänster myndigheter, såsom de på tobaksprodukter eller tillstånd från myndigheter.

Tusentals frimärken ges ut varje år av regeringar runt om i världen. Hellre än att försöka samla dem alla, kan en filatelist fokusera på ett ämne av särskilt intresse. Till exempel, polära filatelister samla frimärken utgivna eller poststämplats i världens polarområdena. Andra filatelister fokuserar på frimärken från vissa länder eller tidsperioder, eller att skildra vissa ämnen, såsom djur eller kända författare. Pitcairn Island, en liten brittiskt territorium på en avlägsen ö South Pacific, gör en betydande del av sin årliga budget från filatelister som önskar sina sällsynta frimärken.

  • Filatelister lägger vanligtvis frimärken i ett album.
  • Filatelister söker ofta ut sällsynta frimärken som markerar vissa historiska händelser eller kulturella nyanser, som Nordkoreas rymdstation stämpel.
  • Liberty Bell evigt stämpla.