Hur får jag en rättvis hy?

November 9

Det finns ett antal sätt att uppnå en rättvis hy, varav den frisk innebär använder hudvårdsprodukter som skyddar huden från solskador och använda kosmetika som hjälper till att ge huden en ljusare, något ljusare hy. Det finns ett antal skäl till varför människor föredrar en ljus hy, varav de flesta är rent estetiska. I vissa fall, människor strävar efter att få en jämn hy, vilket innebär att göra med ärrbildning som orsakar mörk missfärgning på huden som annars rättvist. Det finns ett antal behandlingar såsom hud blekning, hud ljusare, och huden vitare som kan användas för att lätta på färgen på huden. Dessa förfaranden är dock inte alltid hälsosamt och kan innebära andra hälso- och hudproblem för personer som genomgår dem.

Ett av de bästa sätten att få eller bibehålla en rättvis hy är att undvika solen. Detta betyder inte aldrig vågar sig ut i dagens ljus, men man bör skydda huden genom att bära långa ärmar och långa byxor. Under varma årstider, kan detta göras genom påtagning lätta tyger som bomull och linne. Undvik också att tillbringa tid i direkt solljus, särskilt i mitt på dagen när solen är som starkast.

En rättvis hy kan också uppnås genom att använda utvärtes produkter som innehåller en solskyddsfaktor (SPF). Många människor som strävar efter att uppnå eller skydda en rättvis hy använda ansikts- och kroppskrämer med hög SPF. När tillbringa tid i direkt solljus, bör dessa produkter appliceras på nytt på en regelbunden basis, särskilt om de späds när bäraren svettas eller simmar.

Ett antal naturliga ingredienser används i hudvårdsprodukter för att hjälpa människor att uppnå en rättvis hy. Dessa är i allmänhet vara säkrare för huden, även om de gör leverera mindre dramatiska resultat än processer såsom hud blekning. Lotion och hudkräm gjorda med C-vitamin tros bidra till en rättvis hy. Detsamma gäller för hudvårdsprodukter formulerade med marshmallow-extrakt.

Slutligen kan en rättvis hy uppnås genom användning av kosmetika. Det finns ett antal av kosmetika på marknaden som arbetar för att jämna ut och lysa sin hudfärg. Dessa inkluderar ofta fläckar av reflekterande material, såsom glimmer, som hjälper till att göra huden ljusare och ljusare.

  • Mica är en vanlig naturlig reflekterande ingrediens för huden ljusare.