Hur kan jag förbereda för att åka forsränning?

November 23

Planera framåt kan göra din nästa forsränning äventyr en succé. Den kanske viktigaste beslut som du kan göra om din vatten rafting resa vitt är vem att gå med. Om det första gången forsränning, kan du välja att gå med en resa äventyr outfitter som kan organisera alla detaljer och ger en erfaren guide som hjälper dig när du är i floden. Resor som erbjuds av outfitters allt från enkla halvdags floden resor till flerdagars forsränning resor inklusive camping och vandring. Men om du är en erfaren bjälke, det finns många företag som kommer att hyra dig nödvändig utrustning så att du kan njuta av floden själv eller med ditt val av vänner.

För oerfarna takbjälkar, rekommenderar företag börjar med en klass III resa. Detta ger en hel del spänning utan alltför många risker eller utmattning. Pensionärer eller familjer med små barn kanske vill prova en klass II-flod eller välj en åra båttur, där det inte är nödvändigt för alla passagerare att paddla.

För att förbereda en forsränning resa, börja med att se till att du uppfyller alla minimikrav. Samtidigt som en god simmare är naturligtvis en fördel, många icke-simmare går också på flottfärder, eftersom klädd i en kustbevakningen godkänd flytväst är obligatorisk. Viktigare än att kunna simma är att vara i god fysisk kondition. Forsränning kan vara krävande, och du bör vara beredd att paddla tillsammans med dina kamrater.

Att föra lämpliga kläder är ett annat måste när man går forsränning. Företags webbplatser erbjuder oftast förslag på vad man ska ta beroende på årstid och väder. Som en allmän regel gäller emellertid att undvika att bära bomull, som håller kvar vatten, och sandaler, som lätt kan glida ut. Välj syntetiska material för sommarresor och överväga att hyra en våtdräkt för våren och hösten forsränning.

Hattar och solglasögon är ett måste på sommaren, som är solkräm. Det är också viktigt att ta med en extra uppsättning kläder att byta till efter resan. Även i sommar, är en syntetisk eller ylletröja rekommenderas, eftersom vattnet kan vara kallt nog för att sänka kroppstemperaturen med flera grader. Efter dessa enkla förslag kan bidra till att göra din nästa forsränning resa en upplevelse du kommer att minnas i många år framöver.

  • Medan vatten forsränning, vara beredda att göra en hel del paddling.
  • Det är viktigt att ta med en robust par solglasögon när forsränning.
  • Våtdräkter kan hyras under vatten rafting.
  • Det rekommenderas att ta med solkräm på en forsränning resa.
  • Vatten på flaska kan packas för en flotte.