Vad är en Boksignering?

January 18

En boksignering är ett evenemang där en författare kommer att underteckna kopior av hans eller hennes bok eller publikation. Den boksignering kan vara en offentlig tillställning eller en privat, och det kan hållas i samband med en annan händelse som en läsning eller föreläsning. Platsen för en sådan händelse kan variera kraftigt beroende på författaren, ämnet för boken, den avsedda publiken, och så vidare. Vanliga platser för en signering inkluderar bokhandlar och bibliotek, högskolor och universitet, evenemangs- och kongresscenter, och ämnesspecifika mötesplatser som kan ha anknytning på något sätt att boken eller dess författare.

Fläktar, förläggare och författare njuta lika ofta boksignings av flera skäl. Fans får en chans att träffa en favoritförfattare och få hans eller hennes autograf, vilket kan öka värdet av boken. Det är också en möjlighet för en fläkt för att prata direkt till en favoritförfattare och be honom eller henne questions.The författare i sin tur får träffa sina fans på en boksignering och därigenom öka hans eller hennes synlighet och skenbart sälja fler exemplar av boken. Den boksignering kan förbättra författarens offentliga bilden också, och han eller hon slutar upp att få publicitet annars inte är möjligt.

Publishers uppmuntrar ofta författare att delta i en boksignering att förbättra bokförsäljn. Undertecknandet är, trots allt, innebar en marknadsföring taktik att flytta fler enheter, även om den sekundära syftet med undertecknandet är att förbättra relationerna med bokhandlare, fläktar och även författaren. I många fall är undertecknandet kombinerad med en läsning eller föreläsning, där författaren kommer att läsa ett utdrag ur hans arbete till en publik av fans. Ibland denna läsning följs av en fråga och svar period, under vilken fansen kan ställa författaren frågor om någon mängd olika ämnen.

En författare kan välja att inkludera en dedikation i undertecknandet också. Detta engagemang är oftast riktat till en viss person eller grupp, och författaren kan skriva vad han eller hon finner lämpligt utöver sin underskrift. Denna typ av signatur inte brukar betraktas som värdefulla när det gäller att förbättra handsvärdet av boken, men det ger signaturen en personlig touch för en samlare som inte har för avsikt att sälja enheten. En samlare med återförsäljning i åtanke kommer att föredra bara författarens signatur utan engagemang.

  • Boka värvningar är ofta värd på lokala bokhandlare.
  • Författare kommer att underteckna sina böcker på boksigneringar.