Vilka är de bästa tipsen för frysning Zucchini?

August 4

Det finns många användbara tips för frysning zucchini, en populär sommarsquash. Hur zucchinin bereds beror på hur grönsaks kommer att användas i receptet, och ibland lämnas upp till kockar diskretion. Kockar kommer vanligtvis strimla, skiva eller tärna grönsaker innan blanche och sedan frysa. För att säkerställa hög kvalitet producerar, bör dessa vara unga och späda grönsaker innan förbereds för frysen.

Skivning innan frysning zucchini är att föredra, främst som ett sätt att spara utrymme. Styckning veggie upp i bitar och sedan använda olika storlek påsar gör det enkelt för kocken att tina precis den mängd som behövs. Frysning hela zucchini kommer typiskt att resultera i en grötig och mjölig grönsak vid tining.

När denna sommar squash är skuret eller tärnad, kommer blanche stoppa all enzymaktivitet i zucchinin. Om frysas utan blanche kommer enzymerna orsaka zucchini vara mosig och missfärgade när den avlägsnas från frysen. Kockar rekommenderar blanche endast i vatten, inte saltvatten, eftersom saltvattnet bryter ner cellväggarna vilket resulterar i en mer svampig konsistens.

För de hem kockar som ofta använder zucchini i soppor eller har favoriträtter, hugga dem i rätt storlek innan frysning är en bra förslag. Cutting zucchinin är lätt men ändå frisk, men kan vara svårt efter frysning. Om grönsakerna är redan minskat, då bitarna behöver bara läggas till receptet, ofta utan någon ytterligare beredning behövs.

Före frysning, sprida ut dem i ett tunt lager på cookie blad förhindrar separata bitar fastnar. Cookie ark placeras i frysen bara tills zucchini blir fast. Grönsakerna packas sedan in i olika stora fryspåsar och återfördes till frysen. Placering av påsar med fryst veggie mot baksidan rekommenderas som områdena längst bort från frysdörren har mindre fluktuationer i temperatur.

I stället för att frysa zucchini i bitar, kan den vegetabiliska vara först strimlad, och sedan frysta. Strimlade zucchini kan användas för friterad, bröd och andra rätter. Kockar har funnit att tömning av strimlade grönsaker för ungefär en timme före frysning resulterar i mindre sörjig zucchini, torrläggning avlägsnar överflödig vätska.

Peeling huden innan frysning zucchini är valfritt. Skalade zucchini kommer att resultera i en enhetlig färg, normalt en ljusgrön. Oskalade kommer att resultera i en färdig maträtt som har fläckar av mörkgrön från huden av den vegetabiliska.

National Center for Home Food Preservation rekommenderar endast användning unga, ömma zucchini för infrysning. Varje bör ha en diameter på cirka två inches (omkring 5 cm) och ca sex till åtta inches (cirka 15 till 20 cm) lång. Unga zucchini tenderar att vara bättre kvalitet med mindre mjuka sport och inga rynkor.

  • Raw skivade zucchini.
  • Zucchini före skivning.
  • Blanch zucchini i kokande vatten före frysning.