Vad är Lever Soup?

October 5

Lever soppa är en populär maträtt i flera asiatiska länder, och sker vanligtvis med fläsk levern. Det är en billig soppa historiskt betraktas som en fattig mana € s mat. Recepten varierar, men det är ofta gjord med lager och grönsaker och sedan förtjockas med mjöl. Lever är en relativt hälsosam mat, full av nödvändiga vitaminer och protein, och i kombination med grönsaker och vatten, gör levern soppa en billig men hälsosam måltid. Det finns även olika typer av lever, som kan ändra smaken av soppan.

Som vissa andra billiga kötträtter, var leversoppa gång betraktades mat äts av enbart fattiga människor. Till exempel den amerikanska hummer var också dålig mana € s mat till långt in på 1900-talet. Även om dessa livsmedel inte är speciellt dåligt för en människa, gjorde människorna i högre samhället inte anser hummer och lever värdig dem. Yttrandena både lever och hummer har förändrats över tid, med båda är delikatesser i vissa ställen.

Denna typ av soppa är i grunden lever, grönsaker, och vatten. Grönsakerna tvättas och skivas och placerades därefter i en kruka med lager. Varje form av lager kan användas, så de flesta kockar använder vad de har på handen, vare sig det nötkött eller kycklingbuljong. Levern är skivad, och extra fett kasseras eller användas för att steka grönsakerna för att ge smak. När allt är uppvärmd, är soppan förtjockad med mjöl och låt koka tills grönsakerna mjuknar och köttet är klart.

Lever soppa är en mycket hälsosam mat, packade med näring som ger människor energi och håller sina kroppar i toppform. Vissa potentiella nackdelar är dess höga kolesterol och mättat fett. Lever är relativt balanserad när det kommer till bra och dåliga egenskaper, dock. Ändå rekommenderar hälsoorganisationer i allmänhet mindre förbrukning av inälvsmat och mer fokus på fågel och fisk. Kalvlever särskilt har förbrukats i tusentals år, och ibland anses vara en delikatess.

Lamb, kalv, och grislever används vanligen för att göra lever soppa. Kalvlever är oftast den dyraste lever tillgänglig eftersom dess anbud smaken är uppskattad. Grisen levern tenderar att vara det billigaste levern eftersom dess smak är stark och distinkt och kan vara obehagligt för vissa människor. Lamm lever är ett bra mellan marken när du tar priset i åtanke, men dess smak är oftast någonstans mellan gris och kalv.

  • Lever soppa kan funktionen någon soppa lager som är att föredra framför kocken.
  • I Asien var lever soppa en gång betraktades som ett livsmedel äts endast av fattiga människor.