Vad är på knappsatsen telefoner?

February 2

Knappsats telefoner är mobiltelefoner som har fysiska knappsatser på enheten. De flesta telefoner är knapptelefoner, men knappsatser kan skilja sig åt i layouten. Beslutet att köpa en standard eller QWERTY tangentbord telefon sannolikt beror på användarens kallelse, sms, e-post och Internet-surfvanor. Det kan också bestämmas genom hans eller hennes fysiska kapacitet.

Standard och QWERTY knappsatser är de vanligaste knapptyperna på mobiltelefoner. QWERTY-tangentbord läggs ut som en dator tangentbord, och standardknappsatser kan se ut vad de flesta människor förknippar med en telefon knappsats: fyra rader med tre knappar vardera, för totalt 12 knappar. De tre första raderna har vardera ett enda nummer som tilldelats varje knapp och knappen i mitten på sista raden betecknas som knappen "noll". Starta på knappen tilldelats siffran 2, tre bokstäver i alfabetet medfölja varje nummer. Den första knappen på den översta raden är vanligtvis reserverad som en telefonsvarare genvägsknapp; knappen till vänster om den nedersta raden är asterisk nyckel eller knappen Stjärna; och knappen till höger om den nedersta raden är antalet tecken, fyrkant eller fyrkant, respektive.

Vissa typer av knapptelefoner är mer lämpade för specifika mobiltelefon vanor. Till exempel kan mobiltelefon ägare som vill använda den endast för samtal finner att en standard knappsats är mycket lättare att använda än ett QWERTY tangentbord. De som räknar gör en hel del sms, kan e-skrivande och Internet finner att ett QWERTY-tangentbord är mer användbar. Båda typerna av knappsatser kan underlätta samtal och andra avancerade funktioner såsom surfning, men de flesta användare har en förkärlek för knappsats typ. Dessutom kan knappsatsen Storleken varierar, och konsumenterna kan välja hur stor de vill att deras knappsatstelefoner vara.

En stor knappsats telefon kan vara användbart för mobiltelefon ägare som har svårt att se eller manövrering sina fingrar eller händer. Det kan också rymma personer med stora händer eller fingrar. Större knappsatser är ofta väljs av dem som är nya till mobiltelefoner, eftersom de tillåter mobilen nybörjare mer kontroll över enheten.

Vissa knappsatstelefoner kan kräva användning av en penna; andra kanske erbjuda pennan som ett alternativ. En penna kan lindra en användare från siffran och handen stress som kan följa med repetitiva skriva på små knapptelefoner. Det kan också hjälpa användare som har stora händer att slå nycklar med mer precision.

Knappsats telefoner också kan belysas. Detta hjälper ägare driva dem i svagt ljus eller inget ljus scenarier. Den ljusavgivande från knappsatsen telefonen kan även fungera som en nödsituation ficklampa för vissa användare.

  • Knappsats telefoner har en fysisk knappsats istället för en pekskärm knappsats.
  • En del människor föredrar knappsatser för textning istället för pekskärm telefoner.