Hur man monterar Food Truck: s Supply List

April 6

Precis som du skulle ställa in en inköpslista för personligt bruk hemma, generera en leverans lista för din mat lastbil bör baseras på behoven i din meny. Titta på din meny och sätta ihop en fullständig förteckning över alla ingredienser du behöver för att förbereda dessa objekt för dina kunder.

Följ dessa riktlinjer för att ställa in din egen lista:

  • Lägg alla ingredienser som behövs för att göra dina menyalternativ, och vara så specifik som möjligt. Om du behöver cheddarost Jack ost för dina tacos, till exempel, se till att ange att i stället för att lista bara "ost."
  • Grupp alls som poster i kategorier. De flesta av de leverantörer som du arbetar med gruppen sina produkter med gemensamma klassifikationer, som bakverk, mejeriprodukter och kött / fågel. Efter detta tips gör det lättare att köpa som objekt från samma leverantörer, vilket hjälper dig att spara pengar på dina matinköp.
  • Du kanske inte kan komplettera listan själv innan du hittar leverantörer, men din lista måste vara så fullständig som du kan göra det (punkt namn, kategori, och planerade vecko volym - med andra ord, hur mycket av en viss vara som du räknar med att använda i en vecka) innan du kan påbörja processen med att hitta leverantörer.

    När du börjar tala med leverantörer, kommer de att hjälpa dig att avgöra vilken typ av enhet storlekar kan du få för varje specifikt objekt (t.ex. fall, baljor av särskilda vikter och liknande).
  • När du ritar upp din försörjning lista, beakta alla de faktorer som förbereder dina menyalternativ. Du kan välja att inte spendera mycket tid prepping all mat på menyn. I så fall kan du vara villig att spendera lite extra pengar att köpa färdiga objekt, till exempel sås baser, färdigskurna kött eller färdigförpackade bakverk.

    Om din konceptet kräver att din mat vara "från grunden", sedan med alla medel, inkluderar alla objekt som du behöver för att skapa den.

Följande tabell är ett exempel på hur man organiserar leveranser (listan är partiell).

En delprovet Lista över Supplies
Punkt Kategori Projicerad Veckovis Volym
Bröd, franskt bröd, 1,5 oz. Bakade varor 360
Bröd, pinnar, 2 oz. Bakade varor 750
Bröd, 3-ft. Limpa, Italienska Bakade varor 100
Pizza degen bollar, 20 oz. Bakade varor 240
Smör, osötad, £ 1 Dairy 3
Smör, vispad, 5-lb. badkar Dairy 3
Ost, Cheddar Jack, strimlad Dairy 6
Ost, mozzarella, färska Dairy 5
Ost, parmesan, strimlad Dairy 6
Ost, Provolone, longhorn Dairy 6

Du kan få en snabb uppskattning för din planerade vecko volymen av varje av dessa poster genom att bryta ner varje menyalternativ i ingredienser och mängder som behövs för varje portion. Multiplicera dessa summor med din beräknade veckoförsäljningen räknas för varje menyalternativ för att få din beräknade vecko volym.