Vad är en Hår drogtest?

February 7

Håret drogtest är en metod för drogdetektering som är mer tillförlitlig och bättre kan upptäcka historiska droganvändning än urin, saliv och blodprover. Drogtester som provkroppsvätskor är egentligen bara kunna upptäcka narkotika som fortfarande kvardröj i systemet från senaste användning. Hårsäckar tenderar emellertid att hålla spår av droger under långa tidsperioder, upp till år beroende på längden av provet. Detta gör det möjligt att detektera en historia av droganvändning, även när läkemedlen inte är närvarande i systemet. En annan fördel är att testet inte är begränsad till hår från hårbotten; det kan upptäcka droger i någon follikel på kroppen. Hår drogtester kan detektera ett brett utbud av läkemedel, inklusive kokain, opiater och narkotika.

Håret drogtest fungerar så bra på grund av spår av droger som de blodomloppet inlåning i hårsäckarna. Som håret växer ut, drog spår kvar i strängen. Det enda sättet att helt säkerställa att ett läkemedel spår avlägsnas från en sträng av hår är att helt ta bort strängen själv. Den kortaste follikeln kan mäta en period på ungefär 90 dagar, vilket innebär att en person kunde ha slutat använda droger tre månader före en prov, och ändå komma tillbaka positivt för en historia av droganvändning. Ju längre de hårprover, ju längre perioden av läkemedelshistorik kan mätas. Några längder av hår kan ta år att växa, vilket gör det möjligt att i vissa fall för att upptäcka droganvändning under en period av år.

Ett hår drogtest kräver vanligtvis flera hårstrån för de mest korrekta resultat. Standard testet mäter minst 50 hårstrån. De bästa prover kommer från hårbotten, där håret förblir förankrad under längre tidsperioder. Om trådar är frånvarande från huvudet, kroppen hårprover har även möjlighet att återvända relativt noggranna testresultat.

Håret drogtestet är en av de bättre drogscreeningtest för arbetsgivare, på grund av dess svårigheter att manipulera och förmågan att detektera en historia av droger även när ingen är närvarande i systemet. Medan det finns metoder för att befria systemet med droger för att avsevärt förbättra chanserna att passera ett blod, saliv eller urinprov, är det betydligt svårare att befria hårstrån av någon drog spår. Det enklaste sättet att undvika drogdetektering när inför ett hår drogtest skulle vara att helt raka av allt kroppshår. Detta är dock inte en teknik förlorat på de flesta arbetsgivare, som har skälig anledning att inte anställa blivande anställda utan hårprover.

  • Hårsäcken drogtester kan testa läkemedelsanvändningen så långt tillbaka som 90 dagar.
  • Drogtester baserade på kroppsvätskor en enda upptäcker droger som fortfarande kvardröj i systemet från senaste användning.