Vad är en svarv Dubbdocka?

July 24

Den svarv dubbdocka används för att hålla i slutet av arbetsstycket mittdrivplattan från wobbling. Vanligen försedd med en lager utrustat mittpunkt, gör svarv dubbdocka det möjligt att utöva påtryckningar mot spinning stycket utan att skapa en out-of-balans skick. Eftersom det är justerbar och kan glida fram och tillbaka på svarv sängen, kan svarvdubbdockan rymma ett stort utbud av olika längd stycken på maskinen. Många svarv ägarna hålla två eller flera motdubbar till hands, var utrustad med en annan typ av frontplatta eller mittpunkten för att underlätta olika typer av svarv-svarvning. De motdubbar ändras genom att lossa ett enda lås och skjuta montering av av i slutet av svarv sängen och vända processen för byte.

En svarv används för att slå kvadrat lager i runda lager, bland annat. Den svarv dubbdocka används för att stödja arbetsstycket och hålla den fast och rakt i svarven som det snurrar i hög hastighet. Utan svarv dubbdocka, skulle långa bitar av lager helt enkelt böja undan när ett skärverktyg sköts in det i ett försök att skära eller forma det. Genom att låsa båda ändarna av lager mellan drivplattan eller chuck och dubbdockan, beståndet fortfarande rak och sann även med en hel del verktyg eller sliptryck placeras mot det.

Det finns många olika stilar av centrumpunkter som används i en svarv dubbdocka, med en levande centrum och en dödpunkt är de två mest använda. En levande mittpunkt består av en stålkropp som innehåller ett lager utrustat mittpunkt som tillåter den punkt att snurra med den roterande lager. Detta undviker förbränning av beståndet och ger en stabilare spinn av arbetsstycket. De döda mittpunkt är en stålpunkt som är låst fast i svarven dubbdockan och slås inte. Ofta kommer svarvare placera en droppe vaselin eller annat smörjmedel på mittpunkten för att undvika att bränna beståndet medan den är påslagen i svarven.

När du vrider en skål eller liknande föremål på en frontplatta, är svarvdubbdocka vanligen gled till slutet av svarven säng och höll undan. Den svarv dubbdocka kan användas för att stödja vikten av skålen under den inledande utformningen och svarv stadier. När det är dags att urholka skålen är dubbdocka gled ur vägen.