Öppna Windows Vista-filer med online-hjälpen

August 7

Ibland Windows Vista kan inte öppna en fil eftersom den nödvändiga programvaran inte finns på din dator. Microsoft erbjuder en webbtjänst för att hjälpa dig när Vista inte kan öppna en fil.

Itâ € s frustrerande när flera program kämpar för att öppna din fil. Men itâ € s ännu värre när inga program ponnyer upp till uppgiften. Om du dubbelklickar filen enbart kallar den kryptiska felmeddelande visas i följande figur.

Öppna Windows Vista-filer med online-hjälpen

Ibland Windows vägrar att öppna en fil.

Om du redan vet det program som behövs för att öppna din fil väljer det andra alternativet: Välj ett program från en lista över installerade program.

Men om du har ingen aning om vilket program som ska öppna ditt mysterium filen, välj Använd Web Service för att hitta rätt programalternativ och klicka på OK.

Windows rusar iväg till Internet på jakt efter rätt program. Om du € re tur, visar Internet Explorer en Microsoft-webbplats. Där Microsoft identifierar din fil, beskriver dess innehåll, och föreslår en webbplats för att ladda ner en kapabel program. Besök webbplatsen Microsoft föreslår, ladda ner och installera programmet (efter skanning det med ett viruskontrollprogram), och youâ € ve löst problemet.

Ibland Microsoft leder dig direkt till en webbplats, som visas i följande figur, där du kan ladda ner ett program som öppnar filen.

Öppna Windows Vista-filer med online-hjälpen

Hitta ett program för att öppna en föräldralös fil.