Vad är en Sales Jämförelse Approach?

August 18

En försäljning jämförelse strategi är ett av de sätt på vilka fastighetsvärderare avgör värdet på en fastighet. Detta tillvägagångssätt används vanligtvis i bostadsfastigheter försäljning, men kan användas för kommersiella byggnader samt. Affärsvärdesmetoden tar hänsyn till försäljningspriset för liknande fastigheter belägna i eller nära samma kvarter. Justeringar görs för unika funktioner eller rättsliga bestämmelser.

När en fastighet värderingsman genomför en bedömning av en fastighet med hjälp affärsvärdesmetoden, kommer han oftast drar de faktiska försäljningspriserna från tidigare fastighetsförsäljningar. Dessa genomförda försäljningen är vanligtvis inom en viss tidsram, till exempel de tidigare tre till sex månader. En fastighetsvärdering utförs under affärsvärdesmetoden kommer vanligtvis anser förda försäljningen för liknande egenskaper. Till exempel, varvid en bedömning göras på en ett sovrum condo kommer inte att överväga förda försäljningen för fem sovrum hus.

Avslutade försäljningen brukar dras från fastigheter som är belägna nära eller inom samma område. Detta beror på det faktum att marknadsvärdet kan variera avsevärt från en stadsdel till nästa, även i samma stad. Fastighetsvärden som händer under affärsvärdesmetoden är föremål för de ekonomiska begreppen utbud, efterfrågan och substitution.

När utbudet av fastigheter är hög och efterfrågan är låg, marknadsvärden tenderar att minska. Om utbudet är låg och efterfrågan är hög, kommer dessa samma marknadsvärden brukar vara högre. Substitution är tanken att om priset på en typ av bra är för hög, kommer potentiella köpare att hitta en lägre prissatt substitut bra som kommer att uppfylla deras behov. Till exempel, om ett ungt par behöver en två sovrum bostad, kan de ersätta en två sovrum lägenhet som är prissatt lägre än en två sovrum villa.

Unika fastighets funktioner kan kräva justeringar när du använder försäljningsmetoden. Faktorer som stora förbättringar, aktuell apparater, vissa typer av fönster och dörrar, golv layouter, och den övergripande fastighetens skick kan resultera i en bedömning värde som är högre eller lägre än genomsnittet på marknaden. Till exempel, om en ett sovrum lägenhet är den enda egendom inom en 5 mil (8 km) radie som har en öppen spis, kommer sannolikt att vara något högre än de färdiga försäljningen på liknande bostäder sin bedömning värde. Likaså om fastighetens allmänna tillstånd är dålig jämfört med andra i samma område, är dess beräknade värdet säker på att vara lägre än genomsnittet.

  • En försäljning jämförelse strategi fastigheter använder avslutade försäljningen i närheten.