Vad är Aubergine Curry?

September 15

Aubergine curry är en sås beredning av äggplantor eller brinjals kombination med andra ingredienser. En mycket populär maträtt i Indien, är aubergine curry serveras ofta som en sida med ris eller andra livsmedel gillar chapathis och parathas, som är typer av flatbreads. Kockar också tjäna denna maträtt med dosa, iddiyapam och appam, som är olika typer av rismjöl preparat. Känd som kathirikka i Tamil, vangi i marathi, och baingan på hindi, hemmakockar kombinera aubergine med andra ingredienser som morötter, gröna ärtor och blomkål för att göra olika typer av curryrätter.

Många olika sorter av äggplantor kan utgöra basen aubergine curry. De mest typiska inkluderar lila, grönt och vitt. Kockar väljer sina äggplantor ganska noga - det är bäst att göra sig av dem med små hål på ytan eller de som inte är fasta längre. Medan vissa kockar föredrar att hacka äggplantor i små bitar, andra hålla dem hela med lite av stammen intakt och skiva köttet delvis.

När klippa, sätta aubergine bitar i vattnet hindrar dem från att missfärgas. De stora ingredienser som används för att göra aubergine curry är lök, tomater, tamarind juice och kokosmjölk. Några av de kryddor kockar användning är gurkmeja, koriander pulver, och kummin pulver. Koriander och curryblad gör en bra en garnering. Vissa varianter av preparatet bära att använda yoghurt istället för kokosmjölk.

Kockar steka några senapsfrön, kummin och några torra chili i lite olja. Därefter kan de lägga bockhornsklöverfrön till mixen. När fröna lätt stekt, i går hackad lök. Lök är sauterade fram något genomskinligt, och hackade tomater med i mixen nästa. De mark upp pulver tillsätts vid detta stadium och stekt för lite. Kocken lägger sedan vatten, tamarind juice och kokosmjölk och låter blandningen att komma till en koka.

När den når kokpunkten, de äggplantor hoppa in och låt sjuda tills auberginen curry blir tjock och gravy liknande konsistens. Garnering strös ovanpå aubergine curry glädje diners, och det serveras varm. Vissa recept kräver ytterligare ingredienser som sesamfrön eller rostade jordnötter; marken med riven kokos att göra en tjock pasta, den ersätter kokosmjölk. Kockar kan också lägga till en nypa garam masala eller strö lite kikärtsmjöl på curry och stek den för att ge det en något annorlunda smak.

  • Bockhornsklöver är en populär ingrediens i indiska rätter.
  • Curry blad kan användas som garnering för aubergine curry.
  • Curry.
  • Coconut är ofta en av ingredienserna i aubergine curry.
  • Curry kryddor ingår normalt mald koriander.
  • Andra färska grönsaker och krämig yoghurt är bra tillägg till en aubergine curry.