Vad är Dekorativa väggmålning?

June 29

Dekorativa väggmålning är konstverk som göras i färg direkt på väggen istället för på en duk eller annan typ av rörliga objekt. Det är inte nödvändigtvis en bild eller ett mönster, men kan också textur skapas med färgen. Målningarna variera beroende på typ och storlek, allt från en liten motiv till en fullständig rumsväggmålning - och kan till och med vara en vägg helt enkelt målade med en textureteknik, såsom svamp målning. Vissa är enkla nog att göra för hand, andra kommer att behöva den duktiga och stadig hand av en professionell.

En fördel för dekorativ väggmålning är att den skapar ett alternativ till att köpa dyra konstverk eller dekorativa väggkonst. Det gör det också möjligt för anpassning av den ideala utformningen stället för att söka efter den perfekta målningen eller objektet. En väggmålning eller design kan vara vilken storlek och passar i nästan alla områden som behöver något dekorativt att fylla utrymmet.

Det första steget i att ha en dekorativ väggmålning, såsom en väggmålning, är att besluta om storleken. Vissa kan vara mer bekväm i att ha något litet, såsom ett motiv. Andra kan välja att ha en full väggmålning som sträcker sig över varje vägg i ett rum. För medelstora alternativ, kan husägaren överväga en faux målning eller en väggmålning på endast en vägg.

Dekorativa väggmålning kan göra ett rum känner sig mer som en speciell miljö än ett bara ett annat rum i ett hus. Till exempel kan måla väggarna med en strand eller landsbygd landskap bidra till att göra någon känner sig som om de är rätt där. Det kan kännas som om du är inbäddad i en vacker målning.

För de som hellre vill ha texturerat väggar istället för en bild eller design, är snyltar en otroligt enkelt alternativ som nästan alla kan göra. Enkla tekniker involverar applicera ett baslack, låta det torka och sedan applicera en målning glasyr med en fuktig svamp. Ett annat alternativ är att använda en spray textur pistol, som vanligtvis erbjuder ett urval av flera olika texturer för att skapa nästan alla typer av dekorativa väggmålning.

En liten dekorativ väggmålning kan passa någonstans. Några populära områden för att uttrycka det omfattar över en post sätt ovanför fönster eller längs en trappa. Det tillför lite färg och utsmyckade detalj till en annars tomt utrymme.

När du väljer målningen stil och teknik, kan husägaren kom ihåg att det inte är permanent. Efter ett tag, om det inte verkar fungera i rymden, det kan alltid ändras. Denna typ av dekoration innebär inte ett långsiktigt engagemang och medger större flexibilitet med designen.

  • Sponge målning kan skapa textur.
  • En glättaren kan krävas för att uppnå den önskade visuella effekten av texturerad färg.
  • Istället för att målas i rena färger, kan rummen har scener eller mönster målade på sina väggar.
  • Artister kan välja att måla direkt på en vägg för att skapa en dekorativ väggmålning.