Hur kan jag hjälpa min Pet Återställ från kirurgi?

May 23

Det beräknas att 60% av amerikanerna äger minst en hushålls husdjur, och varje år några av dessa djur kräver sällskapsdjur kirurgi. Pet kirurgi kan vara rutin, såsom spay eller sterilisera kirurgi, eller det kan förekomma i en medicinsk nödsituation där husdjuret behöver omedelbar kirurgiskt ingrepp. I andra fall, kan husdjur operation genomföras för att behandla ett medicinskt tillstånd såsom cancer. Med ett husdjur i för kirurgi kan vara en skrämmande sak för vissa djurägare. Det finns flera saker som djurägare kan göra för att hjälpa sina djur återhämta sig från operationen och gå på att leda hälsosamma och meningsfullt liv.

Kvalitet postoperativ vård för djur följeslagare börjar med god vård innan sällskapsdjur kirurgi. Prognosen för postoperativ återhämtning kan förbättras avsevärt med några enkla åtgärder. Till att börja med bör djurägare arbeta med en kvalificerad veterinär som gör dem att känna sig bekväma. Veterinären ska avslöja potentiella riskerna med sällskapsdjur kirurgi, och ge information om alternativen. Att få blodvärden innan sällskapsdjur kirurgi rekommenderas även, att identifiera eventuella medicinska tillstånd som kan utgöra en risk när djuret är under narkos.

Följ din veterinär råd om undanhålla mat och vatten innan operationen. I fallet med ägare med multipla husdjur, kan det vara lättare att hålla inne mat och vatten från alla djur, snarare än att isolera pet går in för operation. I akut husdjur kirurgi, se och låta den medicinska personalen vet när ditt djur senast åt eller drack. När du tar med dig djur för sin operation, se till att kliniken personal har ett kontakttelefonnummer för dig, och se till att läsa pappersarbete du kommer att underteckna med omsorg.

I operation, det finns flera alternativ som kan förbättra ditt husdjur återhämtning. Många veterinärkliniker har börjat erbjuda laser husdjur kirurgi, vilket är mindre invasiv och främjar snabbare läkningstider. Dessutom har många veterinärer rekommenderar användning av en intravenös kateter, som tillåter snabb åtkomst till ditt djurs blodomloppet i fallet med en kirurgisk nödsituation. Placering av en kateter tillåter veterinärer att enkelt ge livräddande läkemedel. Även dessa alternativ kan höja priset på operationen, de är väl värt det.

Efter operation, bör ditt djur ges vätskor, som främjar återhämtning. De flesta veterinärkliniker erbjuder vätskor efter operation för minimal extra kostnad. Dessutom kommer din veterinär att ge dig profylaktisk antibiotika, för att förhindra uppkomsten av infektion i operationsområdet. Ditt djur kan också ha att bära en speciell krage för att hindra honom eller henne från att plocka vid operationsstället. Följ din veterinär anvisningar om post kirurgisk vård i hemmet, och var inte rädd för att ställa frågor.

När du först ta ditt djur hemma, kan han eller hon bli upplever obehag. På veterinärklinik, kommer smärtlindring medicinering ges. Kombinerat med sviterna av anestesi, kan detta leda till att husdjur att känna dig yr eller illamående. Små mängder mat och vatten bör erbjudas, och djurägare bör inte bli upprörd om små mängder kräkningar uppstå. Du kan hjälpa ditt husdjur genom att hålla honom eller henne varm och i ett utrymme där djuret känner sig trygg.

Håll ett öga på ditt husdjur under återställningsprocessen. Om kräkning fortsätter, blir operationsstället inflammerad, eller djuret beter sig konstigt, kontakta din veterinär. I de flesta fall kommer veterinären också schemalägga en uppföljning besök efter cirka två veckor för att ta bort stygnen och kontrollera på djuret. Med kärleksfulla omsorg, de flesta djur återhämtar sig väl från operation och kommer att vara friskare och lyckligare som följd.

  • Vanligtvis kommer en veterinär schema en uppföljande besök efter operation för att kontrollera om djuret och ta bort eventuella stygn.
  • Veterinärer rekommenderar undanhålla mat från ditt husdjur i flera timmar innan operationen.
  • Ibland måste husdjur bära särskilda kragar för att hålla dem från att slicka eller störa en operationsområdet.