Vad är en Swivel Clip?

March 6

Ibland kallas en vridbart fäste, är vridbar klämma ett praktiskt verktyg som gör det möjligt att fästa en liten elektronisk enhet till ett bälte eller bandet en axelväska eller handväska med lätthet. Medan klippet kan användas med apparater som pocket radioapparater och PDA-enheter, är den vanligaste tillämpningen av ett vridbart klipp med mobiltelefoner. Klippen kan konstrueras för att arbeta med flera olika enheter eller vara specialdesignade för en viss produkt.

Designen för ett vridbart klipp varierar något mellan olika märken och tillverkare. Dock är kärnan designen ganska konsekvent. Ett litet klipp gör det möjligt att fästa kroppen av klippet till ett bälte eller rem. Kroppen av klippet ger oftast enkla snäpp och låsmekanism som säkrar mobiltelefon eller liknande anordning till sväng delen av klippet. Det är oftast ett klipp release som trycks när användaren önskar att frikoppla mobiltelefon från klippet.

Vissa konstruktioner av sväng klippet är mycket enkel, med inget annat än en arm som är fäst på baksidan av mobilen. Armen glider in klippet och är fast gripas, förhindrar telefonen från oavsiktligt lossnar från klippet. Andra mönster är mer genomarbetade, såsom att tillhandahålla ett vridbart klipp hölster som får hela kroppen av mobiltelefon och säkrar telefonen med en hopfällbar topp som klipp på plats.

Dessutom gör den vridbar klämma det också möjligt att snabbt vända eller svänga mobiltelefon så bäraren enkelt kan visa displayen på mobilen ansiktet. När telefonen registrerar ett inkommande samtal, kan användaren helt enkelt svänga telefonen runt för att visa numret associerat med inkommande samtal. Detta gör det möjligt att veta om samtalet ska besvaras omedelbart, eller om samtalet kan tillåtas att rulla till röstbrevlådan och återvände senare.

Den vridbar klämma eliminerar också behovet av att gräva i fickorna, axelväskor, plånböcker, eller portföljer för att lokalisera en ringande mobiltelefon. Denna enkla fördel kan spara mycket frustration hos användaren, och även göra det möjligt att svara på viktiga samtal utan en hel del förseningar. När ett samtal måste besvaras, användaren enkla pressar frigöringsdonet finns på toppen eller sidan av vridbart klipp, lyfter telefonen från klippet och besvarar samtalet. När samtalet är avslutat, är telefonen tillbaka till vridbart klipp, och se till att höra klickljud som hörs när telefonen är ordentligt fastsatt i klippet.

Vissa mobiltelefon leverantörer inkluderar en eller flera vrid klipp mönster i tillbehörssatser som följer telefonerna. Det är även möjligt att köpa en separat kit avsett för allmänt bruk med specifika konfigurationer av mobiltelefoner. Ofta kommer de kit inkluderar ett klipp som är idealisk för användning med ett bälte och en andra, större klipp som är mer lämpad för användning med bandet på en datorväska, handväska eller axelväska. I allmänhet är uppkomsten av en vridbar klämma avsedd att ge lite distraktion samtidigt hålla mobilen inom räckhåll.