Hur väljer jag det bästa Åldersfläckar Cream?

March 6

För att välja den bästa åldersfläckar grädde, anser de aktiva ingredienserna i krämen, och hur de kan påverka huden. Aktiva ingredienser som bleknar åldersfläckar inkluderar retinol och hydrokinon. Sura produkter såsom alfa-hydroxi-syra, azelainsyra, och kojisyra är också effektiva vid behandling av hyperpigmentering. Många ålder plats krämer innehåller en kombination av aktiva ingredienser, som kan öka effektiviteten, men också öka sannolikheten för hudirritation.

Hydroqinone är den vanligaste ingrediensen i åldersfläckar grädde. Det tar fyra till sex veckor att börja se resultat när du använder hydrokinon och resultat topp normalt sex månader efter påbörjad behandling. De biverkningar vid användning hydrokinon åldersfläckar grädde inkluderar rodnad och irriterad hud.

Retinol är en annan vanlig behandling för åldersfläckar. Härstammar från vitamin A, har retinol en rad anti-aging egenskaper, förutom att blekna åldersfläckar. Retinol plumps huden och ökar produktionen av kollagen, vilket minskar uppkomsten av rynkor och förbättrar hudens struktur. Tyvärr har det varit känt att orsaka torr, flagnande hud under de första veckorna av användning.

A-hydroxisyror (AHA) inkluderar ingredienser såsom glykol- och mjölksyror. De arbetar genom exfoliera huden, inklusive överskottet uppbyggnad av melanin, som är vad som orsakar åldersfläckar. AHA också minska uppkomsten av fina linjer och acneärr. Liksom många andra ingredienser i åldersfläckar krämer, kan det orsaka hudirritation hos vissa patienter.

Azelainsyra används för att behandla rosacea och akne, men är också ett effektivt, trots att svaga, behandling för hyperpigmentering. Det är en naturligt förekommande förening som finns i korn, råg och vete. Azelainsyra kombineras ofta med glykolsyra för att öka både ingredienser "effektivitet.

Kojic acid också effektivt ljusare hud. Kojinsyra är en biprodukt av processen för att fermentera ris. Liksom azelainsyra, är kojinsyra kombineras ofta med andra ingredienser för att öka effektiviteten. En vanlig formel kombinerar kojinsyra med hydrokinon, glykolsyra, och kortikosteroid grädde. Individer som använder åldersfläckar kräm som innehåller kojinsyra kan uppleva kontakteksem. Symtom på kontakteksem är ett rött utslag som utvecklar där krämen appliceras, ofta direkt efter exponering, nässelutslag, klåda och blåsor på huden.

Alla dessa aktiva ingredienser är effektiva på att blekna hyperpigmentering. För att hitta de bästa åldersfläckar krämer, välja produkter som är prisvärda, och ge varje produkt tid att arbeta. Efter flera veckor, om pigmente områden som inte har börjat blekna, överväga att byta till en kräm med en annan aktiv ingrediens. Om irritation eller rodnad utvecklas, klippa tillbaka till att använda krämen varannan dag. Efter flera veckor, återuppta använder dagligen.

  • Tänk de aktiva ingredienserna i krämen och hur det påverkar din hud när beslut fattas om den bästa produkten att använda för att lätta åldersfläckar.
  • För att lätta åldersfläckar, är det viktigt att krämer och andra rättsmedel används konsekvent.
  • Exponering för solens skadliga strålar kan i slutändan leda till åldersfläckar, särskilt bland ljushyade människor.
  • Vissa anti-aging krämer innehåller retinol, som härstammar från vitamin A.
  • Ålder spot kräm kan bidra till att minska uppkomsten av akne fläckar och ärrbildning.
  • Åldersfläckar visas vanligtvis på händer, ansikte och axlar personer över 55.