Vad är Christmas Crackers?

March 4

Christmas crackers är långa rör, insvept i ljusa papper som har tvinnats i varje ände. En person drar på varje ände av krackningsanläggningen och när krackningsanläggningen raster, går en liten kemisk remsa "Pop!", Och innehållet faller ut. De innehåller traditionellt en papperspartihatt, en liten present, en ballong och ett skämt eller gammalt tale. De skämt är generellt gamla, och de flesta britter kommer att känna igen dem direkt, eftersom samma skämt har använts under många år. Det är en del av charmen.

När cracker har öppnats, som öppnar den besluta vem som får hatten och gåvan. Skämten läses högt, alla suckar, och nästa knäckt öppnas. De flesta brittiska folket skulle säga julen skulle inte vara detsamma utan ett bra sortiment av smällkarameller att öppna efter jul middagen är klar.

Christmas crackers är en unikt brittiskt uppfinning. De har sitt ursprung i franska bon-bons, men bakverk kock Tom Smith, inspirerad av ljudet en logg gör när de kastas på elden, experimenterat med den grundläggande idén, och med 1847, hade de tidigaste formerna av kex färdiga för försäljning.

Christmas crackers förstorades för att hålla bättre gåvor och i början av 20-talet, Tom Smith söner använde dem för att fira viktiga händelser såsom 1900 Parisutställningen. De anställde författare att komponera skämt och tale lämpliga för alla tillfällen och marknads dessa kex till en publik som inte kunde få nog av dem. Traditionen har fortsatt och smällkarameller, samt andra typer av kex, fortfarande säljs av brutto i Storbritannien. Vissa företag säljer tomma musikanter som köpare kan fylla själva, enligt deras egen smak.

  • En julgran med presenter.
  • Ett hus inrett till jul.