Hur gör jag Apricot Jam?

September 17

Innan du gör aprikossylt, måste du skaffa aprikoser, syltburkar, pektin och socker. Medan du sanera burkarna kan du puré aprikoser. Blanda dem med lite socker och pektin, och koka blandningen på spisen. När sylten är på rätt konsistens, kan den hällas in i burkarna och förseglas.

Du behöver en anständig mängd aprikoser när du gör aprikossylt. Färska aprikoser är oftast bäst, och dessa är ofta mer lättillgängliga på sommaren. Frysta aprikoser kan användas också, om nya celler inte är tillgängliga.

Du behöver också syltburkar, som bör sanerad. Att sanera de burkar och lock, dränka dem i mycket hett vatten. Vattnet bör vara nästan kokar. Tvätta burkarna och locken i diskmaskin med mycket varmt vatten kommer också att arbeta.

Tvätta färska aprikoser väl, och tog bort några sörjig ruttna fläckar. Skär varje aprikos på mitten och ta bort den hårda frön inuti, som är känd som gropen. Frukten kan sedan skäras till små bitar innan de pureed i en bländare.

Skinn av aprikos kan antingen lämnas på eller tas bort när du gör aprikossylt. För att ta bort skinn, kan man dränka frukten i en kastrull med kokande vatten i ca en minut. Ta sedan bort de aprikoser och störta dem i isvatten. Skinnen bör då vara mycket lätt att ta bort.

Efter aprikoser har pureed, kan de sedan sättas in i en stor gryta. Ett paket av pektin bör läggas till en liten mängd socker, och blandades in i de mosade aprikoser. Potten ska sedan sättas på spisen och värmas på medelhög värme tills det börjar koka. För att hålla sylt från förbränning, bör du röra om hela tiden.

Socker bör läggas till de aprikoser när blandningen börjar koka. Mängden socker du lägger när du gör aprikosmarmelad varierar. Vanligtvis experter rekommenderar ett förhållande på en del socker till en del mosade aprikoser. Till exempel, om du har fyra koppar (950 milliliter) av aprikoser, bör du lägga till fyra koppar (950 milliliter) av socker. Om du föredrar att din sylt inte är så söt, kan du skära ner på mängden tillsatt socker.

Blandningen bör därefter bringas till ett fullständigt koka i ca en minut. En kall platta som lades i frysen i förväg kan användas för att kontrollera samstämmigheten i sylt. Placera en matsked hett sylt på plattan. Efter en liten stund, om det inte sitter rätt konsistens, bör du laga det lite längre eller lägga till lite mer pektin.

Den aprikossylt bör sättas i syltburkar efter att den har nått rätt konsistens. Locket kan sedan ställas in på toppen av burken, och ringen skall skruvas på tätt. Många människor också sedan koka sylt till cirka fem minuter. Burken förseglas när mitten av locket sugs in i burken, och sylt kan sedan svalna långsamt.

  • Aprikos sylt är bäst med färska aprikoser.
  • Aprikos sylt förtjockas med pektin.